Brasil er Sør-Amerikas største stat og den femte
største i verda, både i folketal og areal. I Brasil er det offisielle språket portugisisk
og befolkninga bur i hovudsak langs den lange kysten mot Atlanterhavet, der
mesteparten av landet har tropisk klima.
Brasil er eit av dei viktigaste eksportmåla for
norsk klippfisk og det vert sagt at ei dyktig brasiliansk kvinne skal kunne lage
365 ulike klippsfiskrettar. Dette betyr at brasilianarane elskar råvara frå
Norge og har ei stor bredde av rettar som dei kan lage av klippfisk.
Moqueca er ein tradisjonell brasiliansk rett og i
denne oppskrifta frå byen Salvador møter norsk klippfisk både frukt og
kokosmjølk frå tropane. Moqueca betyr lapskaus på portugisisk og resultatet
vert ei salt og søt sjømatgryte med smakar frå Brasil. Norsk klippfisk i
tropisk drakt gir ei ny sjømatoppleving!
BRASIL: Klippfisk møter frukt og kokosmjølk
frå tropane i retten Moqueca frå Brasil . Foto: Norges Sjømatråd, Marco Terranova.
|
Ingrediensar til 4 porsjonar
800 g klippfisk, utvatna og reinska
1 stk papaya eller mango
1 stk grøn paprika
8 stk cherrytomat
1 stk lauk
6 stk vårlauk
2,5 dl olivenolje
5 dl kokosmjølk
salt
1 stk papaya eller mango
1 stk grøn paprika
8 stk cherrytomat
1 stk lauk
6 stk vårlauk
2,5 dl olivenolje
5 dl kokosmjølk
salt
Tilbehør
ris
Framgangsmåte
·
Skjer klippfisk i serveringsstykke.
·
Skjer papaya eller mango og paprika i terningar.
·
Del cherrytomat i to, grovhakk lauk, og finhakk vårlauk.
·
Bland papaya eller
mango og alle grønsakene godt saman og del i to like store delar.
·
Ha eine halvparten i ein kasserolle saman med olivenolje og kokosmjølk.
·
Kok under stadig omrøring i 15 minutt. Det skal tjukne litt.
·
Tilsett
resten av grønsakene og klippfisk, og kok vidare på svak varme i ca. 15 minutt
utan å røre.
·
Smak til med salt.
Server gryta med kokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar