fredag 13. september 2019

Sprøbakt laks marinert i sitronskal, parmesan og persille


Våre kystnære områder utgjer eit stort potensiale for sjømatproduksjon, og lakseoppdrett finn vi i mange fjordar langs kysten vår. Laksefakta orienterer om at det er viktig at produksjonen er berekraftig, skjer innan for kva miljøet toler og at mattryggleiken er høgt prioritert.

Oppdrettslaks har tidlegare hatt dårleg rykte, men Laksefakta fortel er at antibiotikaforbruket i lakseproduksjon er redusert med 99 prosent sidan 1987, og med andre ord nesten ikkje i bruk i dagens lakseproduksjon. Vitenskapskomiteen for Mattrygghet har vurdert næringsstoff og helsegevinst på den eine sida, opp mot risiko på den andre sida. Konklusjonen er at gevinsten ved å ete fisk veg opp for den ubetydelege risikoen for miljøgift og framandstoff i maten.

Laks er delikat på farge, smak og konsistens og denne råvara kan vi altså ete trygt. Helgas oppskrift er saftig marinert laksefilet som gir ei smakfull og sprø hinne på toppen. Lakseretten smakar himmelsk godt av sitronskal, parmesan og persille. Ha ei fin hausthelg!


LAKS: Sprøbakt laks marinert i sitronskal, parmesan og persille. Foto: Marianne Aaaronsen, Norges sjømatråd. 


Ingrediensar (4 pers)
600 g laksefilet, utan skinn og bein
4 porsjonar fullkorn pasta
1 sitron
4 ss parmesan
4 ss frisk persille
2 ss olivenolje
1 ts salt
Aluminiumsfolie

Salat
1 mango
1 grøn paprika
½ raudlauk
3 vårlauk
1 ss frisk koriander
16 cherrytomat

Framgangsmåte
Set steikeomnen på 225 °C. Legg laksen på eit stykke alumuniumsfolie. Kok pasta etter anvisning på pakken. Riv sitronskal og parmesanost, og finhakk persille. Bland det saman i ei skål, og rør inn olivenolje og salt. Ha blandinga over laksefileten og pakk igjen aluminiumsfolien. Bak laksen i steikeomnen i 20 minutt.

Salat
Skjer mango og paprika i terningar, finhakk raudlauk, vårlauk og koriander, og del cherrytomatar i to.
Bland salatingrediensane saman.

Server ovnsbakt laks med pasta og salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar