Club sandwich er eigentleg eit smørbrød
med to lag pålegg mellom tre brødskiver. Vanlegvis vert skivene skjert i
trekantar og haldne saman av ein trepinne. Dagens oppskrift er dermed ein litt
forenkla variant med pålegg mellom berre to skiver, altså eit saftig smørbrød.
Nokre matrettar slik som club sandwich er
klassikarar og det er gjerne smakane på pålegget og tekstur (rista brød) som
rett og slett er ein kombinasjon som fungerer. Retten finn ein ofte på pub,
strandbar og det finnast vel knapt eit hotell som ikkje har club sandwich på
menyen for room servise.
Travle kvardagar der ein etter jobb og
skule skal raskt over i fritidsaktivitetar, må ein av og til ty til enkle og raske
løysingar til middag. Det tek 20 minutt å lage denne club sandwichen med torsk
som er enkel, mettande og ein sunn
middag i farta. Velbekomme!
CLUB
SANDWICH: Club sandwich med torsk er smart mat i
farta! Foto: Marianne Aaaronsen, Norges sjømatråd.
Ingrediensar (4 pers)
600 g torskefilet, utan skinn og bein
1 ss grovmalt pepar
1 ts timian
2 ss smør
1 ss olivenolje
100 g bacon
Dressing
2 dl lettrømme
1 ss sennep
1 ts sukker
Tilbehør
2 tomat
8 blad romanosalat
8 skiver landbrød
Framgangsmåte
Skjer torsken i porsjonsstykke. Bland pepar og
timian, og snu torsken i krydderblandinga. Dryss torsken med salt og steik i ei
blanding av smør og olivenolje, ca. 3 minutt på kvar side. Steik bacon sprøtt
og la det renne av på eit tørkepapir.
Dressing
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak
til med litt sennep og sukker.
Tilbehør
Skjer tomat i skiver og vask salaten. Rist
brødskivene.
Ha torsk, bacon, dressing, tomat og salat på
halvparten av brødskivene. Ha resten av brødskivene
over, og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar