Julematen har vore ein orgie i feitt frå pinnekjøt,
svineribbe, lammerull, sylteflesk og mår og pølser, og det kan vere mogleg at
både julekakene, dessertane og kanskje dei flytande kaloriane har sett seg på
sidebeina i desember månad. Tida er altså komen for å stamme inn livreima etter
julefeiringa og ete litt sunnare, magrare og meir sparsamt. Det er her fisken
kjem inn.
Å ete fisk til middag og å gå aktivt på
tur er noko av det beste du kan gjerne for kroppen din etter jul, dette er
mager mat som påverkar kolestolinnhaldet i blodet og fyller på med sunne omega-3
feittsyrer. Kosthaldråd nr 5 seier at ein bør ete fisk to- tre gongar i veka og
rådet tilsvara totalt 300-450 gram rein fisk. Dette skulle vel vere mogleg å få
til?
Å lage sei i form er både enkel og retten
er rask å lage til i ein hektisk kvardag no på nyåret. Oppskrifta er veldig
enkel og resultatet vert omnsbakt sei i ein fargerik saus, ja dette lagar seg verkeleg
sjølv i steikeomnen. Med ønske om ein sunn og frisk start i matvegen på det nye
året!
SEI: Godt nytt år med fargerik sei i form. Foto:
Synøve Dreyer, Norges sjømatråd.
Ingrediensar (4 porsj.)
700 g seifilet, utan skinn og bein
1 grøn paprika
1 gul paprika
1 raud paprika
2 ts salt
½ ts pepar
½ ts paprikapulver
2 dl fiskekraft
Tilbehør
Poteter
Framgangsmåte
Set steikeomnen på 180 °C. Skjer seifileten i skiver. Skyl paprika,
reins ut frø og skiljeveggar, og skjer i strimlar. Legg sei og paprika i ei
smurt, eldfast form. Drys salt, pepar og paprikapulver over seien. Slå på
fiskekraft og dekk forma med aluminiumsfolie. Bak i steikeomnen til seien er
ferdig det vil seie når den har endra farge og skivar seg etter ca. 20 minutt. Server seien med kokt
potet.
Tips: Fiskekraft kan erstattast med fiskebuljong.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar