Yr melder om strålande sommarvêr, så no er
det berre å finne fram solkrem, shorts og grillen! Sommaren er for kort til å
ete maten inne, så ta med maten ut og nyt den i skuggen av eit tre eller under
ein parasoll seint om ettermiddagen når det er svalare.
Når det er varmt i veret smakar det ekstra
godt med lett sommarmat, og fisk er ypparleg på grillen. Grillpakkar i
aluminiumsfolie kan varierast i det uendelege og all slags fisk og grønsaker kan
brukast. Det er nærmast umogleg å ikkje få eit saftig og godt resultat av «fisk
i folie».
Sølvpakka sei, ein sølvball av sunnheit,
denne retten er som ei gåve servert på sølvfat med smak av hav, urter og
friske grønsaker. Server salat med god og smakfulle dressingen og steikte
nypoteter ved sidan av, betre kan det ikkje bli!
SOMMAR: Det vert sommar med nypotet og
grilla sei i folie! Foto: Synøve Dreyer, Norges Sjømatråd.
Ingrediensar
4 porsjonar
1 kg seifilet, utan skinn og bein
2 ts salt
500 g nypotet
1 ts korianderfrø
1 lime
1 raus chili,
1 stk sitrongras
2 ss frisk mynte
2 ss honning
2 ss frisk koriander
olje
aluminiumsfolie
Salat
2 stk salat
2 dl frisk bladpersille
1 raudlauk
1 agurk
2 eple
Dressing
50 g hasselnøter
3 ss honning
6 ss eplecidereddik
6 ss olivenolje
salt
grovmalt pepar
sesamolje
Framgangsmåte
Dryss salt på seifileten og la den kvile i ca. 10 minutt. Kok
nypotet til dei er nesten møre, avkjøl og skjer dei i tjukke skiver. Legg seien
på eit stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø. Riv
skal og press saft av lime, finhakk chili, sitrongras og mynte. Bland skall og
saft av lime med chili, sitrongras og mynte, og smør blandinga over seien. Brett
aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutt, under lok dersom grillen
har det. Pensle potetene med litt olje og grill dei på begge sider. Opne
aluminiumsfolien med sei og dryss finhakka koriander over før servering.
Salat
Riv salat og grovhakk bladpersille. Finhakk raudlauk, og skjer
agurk og eple i terningar.
Dressing
Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og
olivenolje. Smak til dressingen med salt, pepar og litt sesamolje. Bland
dressingen forsiktig inn i salaten.
Server grilla sei og potet med salaten ved sidan av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar