Barn og unge i Norge et for lite fisk og det er ikkje bra. Fisk er
sunn og god mat, og ikkje minst så er Norge ein av verdas leiande
fiskerinasjon, så fisk må ein berre lære seg å like! Ofte kan det vere foreldre
som ikkje tilbyr fisk til barna sine fordi ein trur at dei ikkje likar fisk, og
no om sommaren kan det kanskje verte litt vel mykje grillpølser til dei yngste?
Det finnast råd og ikkje minst oppskrifter. Fiskesprell er eit
nasjonal kosthaldprogram som skal vere med å spreie sjømatglede, og å gjere
sjømat til eit naturleg val for barn og unge. På nettet kan du søke på www.fiskesprell.no og finne mange gode
oppskrifter som egnar seg svært godt til barn.
Ei klassisk fiskesprelloppskrift er heimelaga lakseburger. Den går
fort å lage og kan serverast rett i handa etast ute, denne blir fort ein
sommarfavoritt. Barn likar faktisk fisk!
LAKS: Lakseburger er barnas sommarfavoritt! Foto: Marianne Aaronsen, Norges Sjømatråd |
Ingrediensar
400 g laksefilet utan skinn og bein
1 ss frisk graslauk
1 ts salt
½ ts pepar
Potetskiver
1 bakepotet
olje
salt og pepar
Tilbehør
salat
tomat
agurk
burgerbrød
dressing
Framgangsmåte
Finhakk laksefileten og graslauken, og bland
saman med salt og pepar. Form flate lakseburgarar og
steik dei i ca. 2 minutt på kvar side.
Potetskiver
Kok bakepotet til den er nesten ferdigkokt, ca. 10-20 minutt og
avkjøl. Skjer poteten i ca. ½ cm tjukke skiver og pensle med olje. Dryss med
salt og pepar, og grill potetskivene lett på grillen før servering.
Tilbehør
Vask salat, og skjær tomat og agurk i skiver.
Server lakseburger i burgerbrød med salat, grønsaker og dressing,
og med potetskiver ved sidan av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar