onsdag 6. januar 2021

Reker à la Malaysia er god og mager fredagsmat

Det nye året er her og det starta med nye strenge korona-restriksjonar med bod om å halde oss heime for oss sjølve i fritida, ha heimekontor og meir digitale skule. Nyttårsforsett om meir fysisk aktivitet, trening og å ete noko magrare mat enn i jula kan no lett gå fløyten om vi ikkje tek grep.

Ta grep om ditt eige liv og helse. Sjølv om treningsentra er stengde, så ser været ut til å vere bra på nyåret. Då det berre å kome seg ut på tur for å sjå dagslyset for dei som kan det, eller å ta på refleks for å nyte vinterkveldane ute. Ute kan vi både treffe vener, få stetta sosial behov, eller få lufta hovudet frå heimelivet.

Noko godt til helga kjem skal vi også unne oss, reker er mager mat og det skal lite til for å lage ein skikkeleg god fredagsrett av dei. Reker må varmebehandlast med omhug og berre varmast til dei blir gjennomvarme og ikkje meir enn det. I helgas rett Reker à la Malaysia legg ein rekene i retten og gir dei eit raskt oppkok i maks eitt eller to minutt før servering. Retten er inspisert av austen sine gode smakar frå både kvitlauk, ingefær, karri og kokosmjølk. Godt nytt år!

REKER: Reker à la Malaysia er god og mager fredagsmat. Foto: Synøve Dreyer, Norges Sjømatråd.



Ingrediensar til 4 porsjonar

500 g reinska reker

4 sjalottlauk

2 fedd kvitlauk

1 ss frisk ingefær

1 ss olje

1 gul lauk

2 ts karri

2, 5 dl kokosmjølk

Salt

Server med

Ris og klipp over frisk persille


Framgangsmåte

Finhakk sjalottlauk, kvitlauk og ingefær, og surr i olje til det er mjukt, men ikkje brunt. Skjer lauk i ringar og surr saman med det andre til laukringane er mjuke. Dryss på karri og la den surre i 1-2 minutt. Spe med kokosmjølk, kok opp og la det småkoke 2-3 minutt. Smak til med salt, eventuelt meir karri. Tilsett rekene og la dei bli lune. Dryss over hakka persille før servering.

Server med kokt ris.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar