Skreien er her! Skrei er torsk frå den nordaust- artistiske stammen som veks opp i Barentshavet, i januar startar vandringa til Norskekysten for å gyte. Frå januar til april fangast mange tonn av denne fantastiske fisken og det er berre i desse månadane du kan få tak i unik skrei. Skrei kjem av dei norrøne ordet «skrida» som betyr å vandre.
Fiskekjøtet er kritkvit og flakar seg ved lett varmebehandling. Fersk fisken skal lukte fisk, ikkje vondt og kvalitetsmerka skrei skal halde god kvalitet ved rett oppbevaring i heile 12 dagar. Det største synda ein kan gjere ved tillaging er å koke og steike fisken for lenge, nokre minutt er nok varmebehandling.
One pot skrei er en lettvint, rask og nydeleg middag. Du kan nyte denne sesongråvara med alle ingrediensane oppi i ei gryte, dette er smart fordi ein sparer oppvask. Fersk nytrekt skrei smeltar på tunga og torskemåltidet gjer kanskje at du treng ein middagslur etterpå? Ha ei god helg!
Skrei: One pot skrei – alt i ei gryte! Foto: Studio
Dreyer - Hensley, Norges Sjømatråd.
Ingrediensar
til 4 porsjonar
800 g skreifilet
½ dl olivenolje
1 gul lauk
250 g potet
250 g sellerirot
2 fedd kvitlauk
20 stk cherrytomat
1 ts flaksalt
1 grønt eple
1 dl eplejuice
1 bunt frisk basilikum
salt og pepar
Framgangsmåte
Krydre skreien med salt og grov nykvernet svart pepar. Skjer lauk, potet og sellerirot i ca. 1x1 cm bitar. Varm ei gryte med oljen og steik terningane av lauk, potet og til dei startar å bli lysebrune og mjuke, omtrent 7 minutt. Tilsett hakket kvitlauk, epleterningar, småtomatar delt i to og salt. Slå deretter over eplejuicen og la det koke godt i 5 minutt. Legg skreien på toppen. Sett på lok og la det småputre i 8-10 minutt, eller til fisken er ferdig. Det veit du når den flakar seg når du trykke lett på fisken. Dryss over frisk basilikum og god olivenolje.
Tips: Server
gjerne brød og godt smør til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar