Om sommaren er det godt med friske, lette rettar som er raske å lage. Poke bowl er nettopp ein slik rett, og kan beskrivast som ein fiskesalat frå Hawaii.
Poke bowl betyr «ingrediensar kutta i bitar og lagt i ein bolle» og basisen består av ris og ulike grønsaker ved sidan av rå fisk. Sausen oppå er essensiell og kan vere til dømes wasabi-majones eller ponzosaus.
Visste du at Poke bowl er restmat som vart trendy
gatemat? Eit godt tips er at Poke bowls er ein ypparleg måte å bruke opp
grønsaker du har liggande i kjøleskapet. Her kan du lage din eigen variant med dine
favoritt-grønsaker. Har du ikkje prøvd dette enda, er det på tide!
LAKS: Sommarlett Poke
bowl med laks. Foto: Studio Dreyer+ Hensley, Norges sjømatråd. |
Ingrediensar (4
porsj)
500 g laksefilet, utan
skinn og bein
4 pors ris
2 mango
2 avokadoer
1 granateple
10 sukkererter
1 lime
Frisk koriander
Saus
4 ss soyasaus, lys
2 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
½ ss chilisaus
Fremgangsmåte
Kok ris etter instruksjonane
på pakken. Du kan sjølv velgje kva type ris du vil bruke. Avkjøl risen. Kutt laks i små terningar. Bland saman
soyasaus, sesamolje, sesamfrø og chilisaus, slå over lakseterningane. Kutt
mango, sukkererter og agurk i terningar, og avokado i skiver. Reinsk granateple
og ta ut frøa. Legg risen nest i ein bolle. Topp med grønsaker og laks. Ha
koriander og litt limesaft over til slutt. Server med ein limebåt og soyasaus
til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar