Om det nye året skal møtast med magrare kost og sunnheit, ligg nøkkelen i kva ein vel å ete seg mett på. Kroppen å ha drivstoff sjølv om ein vil moderere seg i matvegen, og då er det smart å ha nokre gode basismatvarer tilgjengeleg på kjøkkenet.
Havregryn,
grovt brød, magre mjølkeprodukt, cottage cheese, grønsaker, belgfrukt, nøtter, litt
frukt, egg, kylling og sjølvsagt fisk er gode matvarer å lage regelmessige
måltid av. Husk at det er lett å gå på ein smell og ete noko du slett ikkje
hadde tenkt om du ikkje held deg til faste måltid.
Ein god tommelfingerregel
er å ikkje ete seg stappmett, uansett kva måltidet består av. Helgas fiskerett
er sunn og mager torsk med dill og reker. Dill er ein fantastisk urt til fisk
og skaldyr med mild anissmak, denne smakar godt!
TORSK: Sunn og god torsk med dill og
reker. Foto: Synøve Dreyer, Norges sjømatråd. |
Ingrediensar
til 4 porsjonar
600 g torskefilet
100 g reker
utan skal
1 sjalottløk
½ purreløk
2 dl vatn
1 terning fiskebuljong
2 dl lettrømme
1 dl matfløyte
1 dl dill
salt og pepar
Server med
Potet eller potetmos
Framgangsmåte
Set steikeomnen
på 200 °C. Skjer torskefilet i serveringsstykke og dryss med salt og pepar. Finhakk
sjalottløk og skjer purre i tynne strimlar. Legg i torskestykka i ei smurt eldfast
form, og dryss over sjalottløk og purre. Varm vatnet, løys opp fiskebuljong og
bland det saman med lettrømme og matfløyte. Rør finhakka dill inn i sausen og slå
den over fisken. Steik i steikeomnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutt. Dryss
reker over retten når den kjem ut av steikeomnen.
Server
med potet eller potetmos.
Tips: Kremfløyte og crème fraîche er meir
varmestabile enn matfløyte og lettrømme, men tilfører også meir feitt til
retten. Her kan du velgje sjølv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar