Å lære om livet i havet er spennande, og for min del starta det allereie i Barnas Vel i 1970. Der fekk me ungane høyre fortellingane og lytte til songane frå Taremareby av Ingebrikt Davik, eit eventyrleg undervassamfunn med skaldyr, fisk og planter.
Vi blei kjent med Kong Kveites datter, Reke
Rikke, Lakse Lars, Flyndrefrøken Fin og ikkje minst den vonde Krabbekrølle.
Krabbekrølle sitt må er å overta makta i havrike, men sjølvsagt som i alle
eventyr var der ein modig Flyndrefant som redda Flyndrefrøken Fin
frå Krabbekrølle si maktsjuke.
Dette vart haustens barndomsmimring frå meg, men no må eventyr til sides og matprat vere tema. Krabbe naturell og kokt krabbekjøt smakar friskt av hav og er ein av dei mest fantastiske rettane ein kan servere - dette er rett og slett haustens delikatesse!
KRABBE: Krabbe
naturell er haustens delikatesse! Foto: Kim Holthe, Norges sjømatråd. |
Ingrediensar til 4 pers
4 stk krabbe
loff
majones
2 sitronar
pepar
Framgangsmåte
Dersom du kjøper levende krabbe, må den
kokast først. Krabbe kan serverast naturell, slik som den er, men ein kan også reinske
den før servering. Fjerne paven, gjelane og knekke klørne med ein nøtteknekkar.
Legg krabbekjøttet tilbake i skalet så krabba ser heil ut før du serverer den.
Server krabbe naturell med loff, smør,
majones og sitronbåtar, med pepar på bordet.
Tips: Som
variasjon i tilbehøyret kan du servere chilisaus til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar