Mattrenden med mat i bolle blei introdusert med Smootie bowl allereie i
2015 der tjukk smootie vert servert i bolle med fargerik topping av frukt, bær,
nøter og frø. Buddha bowl i 2016 er vegetarisk og er rett og slett salat der
kvar ingrediens ligg kvar for seg, dandert i bolle. I 2017 er det Poke bowl som
gjeld. Poke bowl eller poke bolle er ein Hawaii inspirert rett som serverast
med rå marinert fisk eller sjømat over sushiris med lekkert danderte
grønsaker der kvar ingrediens ligg kvar for seg. Bowl er altså sunn mat servert
i bollar.
POKE BOWL: Taco
poke bowl med laks. Foto: Norges Sjømatråd, Synøve
Dreyer.
|
Ingrediensar til 4 porsjoner
500 g laksefilet, utan skinn og bein
1 ss frisk koriander
1 stk lime
2 ts sriracha chilisaus
2 ss olivenolje
1 ss frisk koriander
1 stk lime
2 ts sriracha chilisaus
2 ss olivenolje
Salsa
1 stk sjalottlauk
¼ stk chili, raud
1 ss frisk koriander
4 stk tomat
salt
¼ stk chili, raud
1 ss frisk koriander
4 stk tomat
salt
Tilbehør
1 stk isbergsalat
1 stk avokado
6 ss mais
3 dl lettrømme
tortillachips
1 stk avokado
6 ss mais
3 dl lettrømme
tortillachips
Framgangsmåte
- Skjer laksefilet i terningar.
- Grovhakk koriander og press safta av ein lime.
- Bland saman koriander, limesaft, sriracha chilisaus og olivenolje, og bland det inn med lakseterningane.
- Finhakk sjalottlauk, chili og koriander, og skjer tomatar i terningar.
- Bland det godt saman og smak til med salt.
Tilbehør
Skjer isbergsalat i strimler og avokado i terningar.
Ha salaten i botnen av bollane og topp med
avokado, mais, laks, salsa og lettrømme. Server med tortillachips.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar