Pizza smakar godt og
sidan den italienske retten blei introdusert på 70-talet har den fått ein sterk
posisjon i vår matkultur. På 80-talet var det mest vanleg å lage tjukk
pizzabotn med kantar for så å smørje kjøttsaus med tomatpure og paprika over
botnen og riven ost oppå. Ekstra eksklusiv var det med «Hawaii topping» som var
hermetisk ananasbitar oppå i tillegg.
Pizza er ofte kritisert på
grunn av nordmenns bruk at frossenpizza, som ikkje akkurat er gourmetmat. Samtidig er pizza ikkje verre enn eit ostesmørbrød
og med heimelaga pizza har du betre kontroll på kvaliteten som avheng av kor
grov botnen er og kva du har oppå. Pizza er også genial til restemat, fordi ein
kan få nytta kjøleskapsrestar som ein
ellers ikkje får ete opp.
Pizza er for mange ein av helgas favorittrettar og pizza med ny
spennande smak kan bli positivt. Pizza Bianca eller kvit pizza er ein variant
der creme fraîse er blanda med urter og er pizzasausen. Eg garanterer, denne nysteikte
kvite pizzaen toppa med røykt ørret vil gi deg ei utsøkt smaksoppleving!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar