fredag 9. mars 2018

Digg med klippfiskbollar eller bolinhos!

Klippfiskbollar, bolinhnos, frittes eller croquetas er knallgode frityrsteikte klippfiskbollar som stammar frå Portugal. Dette er den perfekte retten til kveldskos i helga eller som tapas.

Tapas er ei rekke forskjellige typar fingermat og kan vere ei blanding med smårettar av oliven, ost, blekksprut, bolinhos og god spekeskinke. Tapas er perfekt når du skal lage mat til mange og du kan sjølv velje ut ulike smårettar som kan lagast ein dag eller to før servering.

Mitt råd er å alltid lage dobbel porsjon av bolinhos. Klippfiskbollane kan frysast og varmast raskt opp i mikrobølgeomn og då har du bolinhos både til tapaskveld og når du erhar lyst på noko godt i helga. Kos deg gjerne varme bolhinos som er dyppa i chilimajones, det er digg!

PORTUGAL: Knallgode klippfiskbollar eller bolihos. Foto: Norges Sjømatråd, Alf Børjesson.

Ingrediensar til 4 porsjonar

250 g utvatna og reinska klippfisk
200 g potet
½  lauk
1 fedd kvitlauk
2 egg
2 ss frisk bladpersille
salt og pepar
frityrolje

Serverast med
salat
cherrytomat
chilimajones

FRAMGANGSMÅTE

Del klippfisken i store stykke og kok dei i ca. 10 minutt i så mykje vatn at det akkurat dekker klippfisken. Flak og riv klippfisken i lange fibrar. Skrell potet, kok dei møre og mos dei. Skil egg og pisk eggekviten. Finhakk lauk, kvitlauk og bladpersille. Bland forsiktig klippfisk og most potet med eggeplommer, lauk, kvitlauk og bladpersille. Bland massen godt med hendene eller ei sleiv. Vend lett i eggekviten til slutt og smak til med salt og pepar. Form massen med to spiseskjeer til jamne bollar. Friter bollane i rikelig varm olje og legg dei over på tørkepapir.


Server klippfiskbollane eller bolinhos med salat, cherrytomatar og chilimajones.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar