mandag 5. august 2019

Sprøsteikt ishavsrøye marinert med chilihonning


Ishavsrøye kan ein få tak i heile året og du kan finne den i butikken fersk og fryst, heil eller som filet. Ishavsrøye er ein fisk i laksefamilien med rødt fiskekjøt, som er både saftig og delikat. At den er jamt tjukk gjer at serveringsstykka får lik steiketid, så dette er ein fisk det er lett å lykkast med.

Tilbehøyr er viktig og i dag er det relish. Relish er ofte finhakka sylta produkt, grønsaker, frukt eller urter som brukast som krydder. «Relish» kan bety at du gleder deg til noko, nyt utfordingar, lengtar etter eller føretrekk for eksempel smaken.

Helgas oppskrift er pensla med smakfull marinade av sterk og søt chilihonning og servert med smakfull ingefærrelish, det er berre å gled seg! Norges sjømatråd seier at dersom laksen er kongen, er den litt smekrare ishavsrøya dronninga! Med blank drakt og fine former er ishavsrøye majestetisk på tallerken! Ha ei kjekk sommarhelg!


ISHAVSRØYE: Sprøsteikt ishavsrøye marinert med chilihonning. Foto: Marianne Aaronsen, Norges sjømatråd. 



Ingrediensar (4 pers)
800 g ishavsrøyefilet
2 ss sesamolje
salt og pepar
olje

Relish
1 raudlauk
3 skiver ananas
3 ts frisk ingefær
2 ss limesaft

Marinade
1 ts raud  chili
1 appelsin
2 ss honning
2 ts malt spisskummen
½ ts chilipulver

Tilbehøyr
jasminris
villris

Framgangsmåte
Fjern bein frå ishavsrøyefiletane, skyl dei i kaldt vatn og tørk med tørkepapir. Pensle filetane med sesamolje, og dryss over salt og pepar.

Relish
Finhakk raudlauk og ananas, og riv ingefær. Bland saman ingrediensane til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutt før servering.

Marinade
Finhakk chili, press safta av appelsin og bland med resten av ingrediensane til marinaden. Varm opp marinaden og rør til honningen er smelta. Sett til side.

Steik ishavsrøyefiletane i olje med skinnsida ned i ca. 2 minutt. Pensle kjøtsida av filetane med marinaden, snu dem og steik i ca. 30 sekunder på den andre sida. Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar