Har du ein pose med fiskesuppe i skuffen, kan det bli kjapp
og god middag på få minutt. I følge Orkla Foods vart den første posesuppa produsert
i 1964, og denne måten å lage mat på vart moderne og populær i takt med
kvinnefrigjeringa og at kvinnene tok plass i arbeidslivet på 70- talet.
Mat laga frå botnen av har i dag høg status og posesuppe lav
status, men suppeposen ligg nok i mange sine kjøkenskuffer som reservemat. Det
er lett å lage posesuppe, det passar godt i ein travel kvardag og ved tilsette
meir grønsaker og fisk kan suppa smake nesten som heimelaga.
Dagens posesuppe oppskrift er «piffa opp» med fennikel og
laks. Fennikel er ein grønsak med aromatisk lukt og smak som kan minne om anis
eller Kongen av Danmark-drops. Fennikel er spesielt godt til fisk og dei friske
skudda som ofte er med kan brukast på same måte som dill.
FISKESUPPE:
Fiskesuppe med fennikel er god middag i ein fei! Foto: Synøve Dreyer, Norges
sjømatråd.
Ingrediensar
250 g
laksefilet, utan skinn og bein
150 g reker,
utan skall
½ frisk
fennikel
1 vårlauk
1 gulrot
1 pose
fiskesuppe
matfløyte
vatn
Tilbehør
Brød
Framgangsmåte
Skjer laks i
terningar, fennikel i tynne strimlar, vårlauk i ringar og gulrot i skiver. Lag
fiskesuppa etter anvisninga på posen, men bruk matfløyte i staden for mjølk. Ha
laks, fennikel og gulrot i suppa når den er kokt ferdig, og la det trekke vidare
i ca. 4 minutt, til fisken er kokt. Ha i reker og dryss over vårlauk rett før
servering. Server fiskesuppa
med grovt brød ved sidan av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar