Sur som ein sitron eller frisk som sitron, saman med fisk og grønsaker gir i alle fall sitron ein forfriskande smak til retten. Det vert også sagt at sitron er eit av kokken sitt kraftigaste våpen for å sette smak og i matrettar kjem sitronen sine fantastiske smakeeigenskapar og aroma fram for fullt, spesielt saman med salt og pepar.
Viste du forresten at sitron kjem frå området sør for Himalaya og at det var Cloumbus som brakte den til Europa? No er produksjonen av den sitronen vi kjøper på butikken i middelhavslanda og USA.
Denne knallgule sitrusfrukta full av C-vitamin har eit stort bruksområde innan matlaging. Sitronskal og sitronsaft kan brukast til smakstilsettingar i middagsrettar, bakverk og dessertar. Til fisk kan pressa sitron erstatte feite sausar og sitron er ypparleg til te, smaksettar i vatn eller andre drikkar. Sitron er også vakker som pynt på matfatet! Sitron er rett og slett til å bli glad av, ikkje sur. God helg!
SEI:
Smak på frisk omnsbakt sei med sitronsaus. Foto: Marianne Aaronsen,
Norges Sjømatråd.
Ingrediensar til 4 porsjonar
600 g seifilet utan skinn og bein
1 ½ ts salt
½ ts pepar
400 g grønsaksblanding
Aluminiumsfolie
Saus
½ sitron
1 ss smør
2 ss kveitemjøl
1 ½ dl fiskekraft
2 dl kremfløyte
salt og pepar
Kokte poteter
Framgangsmåte
Sett steikeomnen på 200 °C. Skjer fisken i serveringsstykke og dryss med salt og pepar. Legg fiskestykka i ei smurt eldfast form og fordel grønsakene over.
Saus
Riv skal og press safta av sitronen. Smelt smør, rør inn kveitemel
og spe med fiskekraft og kremfløyte.
La sausen småkoke i ca. 3 minutt, og rør inn skal av sitron. Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepar. Slå sausen over fisken, og dekk forma med aluminiumsfolie. Bak i steikeomnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutt.
Server med kokte poteter.
Tips: I denne oppskrifta kan du velgje sjølv kva grønsaksblanding
du ønsker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar