Panko er ei tradisjonell japansk panering laga av brød utan skorpe som gir eit sprøtt og luftig resultat. Alle kvite fiskar kan panerast slik og både torsk, sei og hyse er gode val.
Det er mange gode grunnar til å elske pankopanert fisk; den er crispy og sprøtt, laga av reine fiskefiletar, produsert i Norge og har lavt feittinnhald sidan dei steikast i steikomnen, og ein ekstra bonus er at dette tek berre 18 minutt ved 200 grader medan du lagar tilbehøyret.
Kva i allverden
er gumle-wrap? Jau, det er rett og slett pankopansert pakka inn i
tortillalefser saman med salat og vanleg tex-mex tilbehøyr, så på 1-2-3 har ein
laga ein gumle-wrap! Japanarane sitt svar på panering som gir eit sprøtt resultat
som elska av små, unge, vaksne, eldre, ja absolutt alle!
WRAP: Gumle - wrap er rask og god helgemat. Foto: Norges
Sjømatråd, Marianne Aaronsen.
Ingrediensar
pankopanert fisk
tortillalefser/wraps
valfri salat
paprika i strimlar
avokado i bitar
salsa
lime
rømmedressing
bladpersille
Framgangsmåte
Steg 1 Førebuingar
Steik fisken i omnen på 200 grader i ca. 18 minutt, medan du ventar kutter du opp grønsakene. Legg grønsakene på wrappen, tilsett avokado, salsa og limesaft.
Steg 2 Snart
ferdig
Legg den ferdigsteikte fisken på wrappen og ha på dressing. Her har vi nytta ei enkel og god rømmedressing. Dryss på salt, pepar og bladpersille.
Steg 3 Laks kan også brukes
Steik då laksen i ei steikepanne med nøytral olje i ca. 3 minutt på middels varme. Snu laksen og steik den i 1 minutt på den andre sida. La den kvile i minimum 2 minutt. Laksen kan også bakast i steikeomnen på 200 grader i 6-8 minutt.
Steg 4 Same
framgangsmåte
Framgangsmåten
er den same om du nyttar deg av laks i staden for pankopanert fisk, den vil
falle i smak uansett kva du vel!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar