Nyåret har starta med ekstremvær, men i ly av enorme mengder med regn og sterke stormar, skal middagen likevel på bordet. Det er godt og trygt å sitte inne med god mat på bordet, medan det trommar på vindauga og ular rundt hushjørna. Kanskje ein kan drøyme seg til varmare strøk?
Bulgur stammar
frå Midtausten og er førkokt, tørka og knust durumkveite. Det som er spesielt
med bulgur er at den er meir næringsrikt enn couscous, fordi ein større del av
kornet teke med. Bulgur liknar altså på couscous og kan brukast som eit
alternativ til pasta, ris eller poteter.
Bulgur er
også kjempegodt å blande i salatar, og i helgas rett er bulgur blanda inni vintersalaten.
Ein kan godt seie at helgas rett er inspirert av varme og eksotiske Midtausten
med lun bulgur, saftig appelsin og friskt granateple som smakar nesten om søte
rips! Dette er god vintermat!
SEI: Steikt sei med lun vintersalat.
Foto: Marianne Aaronsen, Norges sjømatråd.
Ingrediensar
800 g seifilet, utan skinn og bein
Vintersalat
1 ½ dl bulgur
3 gulrot
3 appelsin
1 raudløk
25 g mandlar
150 g fetaost
½ ts salt
pepar
1 sitron
½ granateple
frisk mynte
Framgangsmåte
Steik
serveringsstykke av sei i ei varm steikepanne med litt flytande margarin. Kok
bulgur etter avvisinga på pakken. Skrell gulrøter og kutt i terningar, skrell
appelsin og skjer i tynne skiver. Hakk opp mandlar, raudløk og urter. Bland alt
saman med bulguren og ha over i ein serveringsbolle. Smak til med sitron og
bland inn granateplekjerne. Krydre med salt og pepar.
Tips:
Bland gjerne inn ein neve finhakka frisk mynte.
Denne oppskriften er utvikla av Fiskesprell og
kvalitetssikra av Helsedirektoratet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar