tirsdag 19. april 2022

Vår i lufta med asiatisk skrei og mangosalat

 Sola skin frå skyfrihimmel og det er meldt tosifra varmegrader, så no kjem våren for fullt! Vekk med støvlettar, varme jakker, huer og vottar, for no smakar det godt med lett og frisk mat til middag.

Diktaren Tor Jonsson (1916-1951) skriv i sitt dikt om vårens vakraste blome kvitveisen slik:

Ei kvitkledd symre i silkekåpe
ber bod til hjarta, at enn ein gong
er våre komen med veldig vilje
og fyller verda med sol og song.

Helga si oppskrift er rask, sunn og frisk med asiatisk preg. Saftig mangosalat og eggnudlar er knallgodt til chilisteikt skrei eller annan fiskefilet. Ha ei fin vårhelg!

 

SKREI: Vår i lufta med asiatisk skrei og mangosalat. Foto: Studio Dreyer+Hensley, Norges sjømatråd.

Ingrediensar (4 porsj)

800 g skreifilet med skinn

1 ts tørka chiliflak

1 ts salt

1 ss rapsolje

 

Mangosalat

½ agurk

1 mango

250 g eggnudlar

1 dl frisk koriander

2 lime

2 ts brunt sukker

1 ss fiskesaus (fishsauce)

1 ss soyasaus

 

Server med

4 stk lime

 

Framgangsmåte

Skrap skreiskinnet godt og skjer fisken i porsjonsstykke. Kok eggnudlar etter anvisinga på pakken. Gni skreistykka med chiliflak og salt. Varm rapsolje i ei steikepanne og steik skreien med skinnsida ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutt. Snu skreien og trekk steikepanna av varmen, og la skreien trekke til den akkurat er gjennomsteikt, ca. 4 minutt.

Mangosalat

Skjer agurk og mango i tynne skiver, og bland med koriander. Press safta av lime, og bland med brunsukker, «fishsauce» og soyasaus. Rør til sukkeret er oppløyst og slå over agurk, mango og koriander. Server skreien med eggnudlar, mangosalat og limebåtar.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar