Eg har jobba med Fiskesprell i mange år. Det er eit
nasjonalt kosthaldsprogram der formålet er å legge til rette for at barn og unge
og vaksne skal både like og å velje å ete meir fisk. Dette gjer ein ved å lage
gode sjømatrettar saman, og ein kan sjå på det som ein del av folkehelsearbeidet
i Norge.
Fiskesprell har eit rikt utval på gode oppskrifter som skal vere
med på å skape sjømatglede og gjere at sjømat vert eit naturleg val i kvardagen,
både i barnehagen, i mat og helse faget på skulen og heime.
Ein av mine favorittoppskrifter er fiskebollesuppe og blant «småkokkane»
som har vore med på å lage og ete denne suppa, blir den raskt ein soleklar favoritt.
Basen i suppa har ein mild karrismak med fint kutta fiskbollebitar oppi, toppa
med sprø sukkererter. Både store og små vil digge denne!
FISKEBOLLAR: Fiskebollesupper
er super mat for store og små! Foto: Studio Dreyer + Hensley. |
Ingrediensar til 4 porsjonar
300 g fiskebollar
1 stk sjalottløk
2 stk gulrot
1 stk eple
3 ss smør
1 ts karri
2 ss kveitemjøl
1 dl matfløyte
fiskebollekraft
vatn
salt
Server med
10 stk sukkererter
Framgangsmåte
Skjer fiskebollar i mindre bitar. Finhakk
sjalottløk, og skjer gulrot og eple i små terningar. Ha smør i ein kasserolle
og fres sjalottløken blank. Tilsett karri og la det surre i 2-3 minutt. Drys
over kveitemjøl og bland godt. Spe på med krafta til fiskebollane og vatn, og
rør til du har ei jamn suppe. Ha i gulrot og la sukka koke i 2-3 minutt. Tilsett
eplebitar, gi suppen eit oppkok, og ha i matfløyte og fiskebollar.
Smak til med salt og karri. Server suppa med strimla sukkererter dryssa over.
Tips: Til 4 porsjonar
trenger du ca. 5-6 dl veske av fiskebollekraft og vatn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar