Pasta kjem i uendeleg mange former og fasongar og er ein del av den klassiske italienske matkulturen. Visste du at pasta betyr deig? Pasta er vanlegvis laga av kveitemjøl, vatn og salt, men kan også tilsettast andre ingrediensar for å gi farge og smak, det som er mest vanlege er å tilsette egg.
Tagliatelle eller bandspagetti er lange og smale
plastaband oftast laga av durumkveite med egg i. Når du skal koke pasta, ta
alltid utgangspunkt i det som står på pakken. Legg alltid pasta i fosskokande
vatn i eit stor kjelde med nok vatn og litt salt. Pasta utvidar seg under
koking og den skal ikkje overkokast, men serverast med tyggemotstand eller «al dente».
Som Norges sjømatråd seier: «Leiter du etter ein
enkel middag med nydeleg laks og krema pasta? Sjå ikkje lenger! Med denne
oppskrifta får du ein sunn, velsmakande middag på kort tid». Velbekomme!
LAKS: Krema
tagliatelle med laks. Foto: Studio Dreyer + Hensley, Norges sjømatråd. |
Ingrediensar (4 porsjonar)
400 g laksefilet
4 pors tagliatelle
2 sjalottløk
½ purreløk
150 g friske
erter
2 dl kremfløyte
½ sitronzest
olje
salt og
pepar
frisk basilikum
Framgangsmåte
Skjer laks i
passande terningar. Kok pasta som anvist på pakken, tilsett ertene i dei siste
minutta av koketida. Kutt sjalottløk i små bitar og purre i ringar. Surr løken
blank i litt olje, og steik så laksen i panna nokre minutt, behald kjernen på
fisken litt rå. Tilsett purre saman med sjalottløk og laks. Ta laksebitane ut
av panna. Tilsett fløyte i panna, kok opp og la i ca. 2 minutt. Smak til sausen
med salt og pepar og rive sitronskall. Sil av pastaen og vend inn fløytesausen.
Dander laksebitane på toppen, og dryss over friske basilikumblad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar