Norges sjømatråd melder at norske forbrukarar elskar ferske reker og at dei forbindast særleg med solfylte sommardagar, men visste du at ferske reker er tilgjengeleg gjennom heile året?
Det
gjer ekstra godt å tenke på at norske reker likar seg best i reint kaldt vatn, som
gir dei ein frisk smak, fast kjøt og den naturlege lyseraude fargen som gjer
dei så freistande.
Reker
passar til alle anledningar og spesielt når ein ikkje har god tid til matlaging.
Til kvardags kan ein lage Pokebowl reker, Rasta med reker, Reketaco eller Wok
med reker.
Til
fest kan ein imponere med Toast skagen, Quesedilla med reker, Krema rekesuppe eller
ein gamal klassikar som Rekecoctail til forrett.
Når ein kjøper reker i butikk kan
forpakningen vise til ulike størrelsar. Størrelsane angir kor mange reker det går på ein kilo. Dersom det for
eksempel står «reker 70-90», så går det mellom 70 til 90 reker på en kilo og dette
er ein fin middels størrelse på rekene.
Rekefiskarar koker dei største rekene om
bord, og dei vert ofte solgt frå fiskebåten ved brygga, eller dei kan frysast
ombord. I butikken finnast gode frosne reker og desse er det best å tine sakte
i kjøleskap, eller dei kan tinast i 1-2
timar i romtemperatur på kjøkkenbenken.
Om du vil ha reker til kvardag eller fest,
til sommar eller vinter så er dei aller best når dei får spele hovudrolle saman
med ferskt brød, majones, sitron, toppa med dill og lodderogn.
REKER: Ferske reker saman med ferskt brød, majones,
sitron, toppa med dill og lodderogn. Foto: Marianne Aaronsen, Norges sjømatråd. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar