Reker
er på sitt aller beste om vinteren. Norske reker kan delast i to bestandar:
reker frå Barentshavet og reker frå Nordsjøen og Skagerak. Norske saftig og
sunne reker har kort veg frå det kalde klare saltvassdjupet til middagstallerkenen,
dette er ei fantastisk råvare.
Det
som kan vere litt artig å vite er at reka startar sitt liv som hann, og når den
er frå to til fire år skiftar den kjønn til ho. Reker parar seg om hausten og
horeka ber rogna under bakkroppen heile vinteren. På våren oppsøkjer rekene
grunnare vatn der larvane klekkast.
Denne italienske pastaretten carbonara er pasta
med krema ostesaus over. Pasta med ostesaus som toppa med reker og bacon er ein
sikker vinnar. Om du fyl ein enkel regel til reker i varme rettar, er det å
tilsette dei så seint at dei akkurat vert lune. Då beheld du rekene møre og
saftige!
ITALIENSK: Pasta carbonara med møre og saftige norske
reker: Norges Sjømatråd, Synøve Dreyer.
|
Ingrediensar til 4 porsjonar
400 g reker, utan skall
200 g pasta penne
1 stk lauk
2 fedd kvitlauk
2 ss persille, frisk
100 g bacon
2 stk eggeplomme
3 dl mjølk
4 ss parmesan, riven
1 ts salt
1 ts pepar
Serverast med salat og godt grovt brød
Framgangsmåte
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Skjer lauken i terningar, og finhakk
kvitlauk og persille.
Steik bacon sprøtt i ei steikepanne og ha det over på eit fat.
Fres lauk og kvitlauk i ei steikepanne og sett til sides.
Pisk eggeplomme, mjølk, parmesan, salt, pepar og persille saman, og
varm det opp i ei kasserolle under omrøring.
Tilsett reker, pasta, bacon og laukblandinga, og bland godt.
Server rekepasta med salat og godt grovt brød.
Tips: Du kan også bruke fryste, ferdigpilla reker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar