Julefrukost og sild høyrer saman og det blir ikkje
skikkelig julestemning utan sild på bordet. Det finnast ei mengd med
oppskrifter på klassiske sildepålegg som tomatsild, sursild, karrisild og
sennepssild. Sild kan smaksettast på mange måtar, ho er ei lita næringsbombe og
det er ingen grunn til at vi ikkje skulle ete meir av den!
Det er stas med heimelaga sildepålegg og i
butikken finn ein ferske sildefiletar som ein kan bruke til å lage sildepålegg
av. Ein kan også bruke sildefilet frå boks eller pakke, men då treng filetane
ein rask skyl i mjølk for å kvitte seg med salt.
Det er lov å jukse litt når ein skal lage
heimelaga sild, ved å bruke til dømes ferdig kryddersildfilet. I denne
oppskrifta er det tatt utgangspunkt i kryddersild på glas og tilsett nøter,
eple og mynte for å gi pålegget ein ny smak. «Av sild blir du snild» var eit av slagordet til det gamle opplysningskontoret
for fisk, kanskje det kan kome til nytte før julenissen bankar på døra? Med ønske om ei
snill og god jul til alle!
NØTTESILD: «Av sild, blir du snild». Norges Sjømatråd, Esten Borgos.
|
Ingrediensar til 4 porsjonar
4 stk kryddersildfilet
4 dl vatn
3,5 dl sukker
2 dl 7% eddik
1 stk eple
50 g hasselnøter
1 dl kremfløyte
50 g majones
1 ss frisk graslauk
Frisk mynte
Framgangsmåte
- Smak på sildefiletane og legg dem i vatn
eller mjølk eit par timer dersom dei er for salte.
- Kok
opp vatn og sukker, og avkjøl, og tilsett eddik. Legg sildefiletane i
eddiklaken og la dei liggje over natta i kjøleskap.
- Tørk
sildefiletane og skjer dei i bitar.
- Skjer eple i terningar
og grovhakk hasselnøtene.
- Pisk kremfløyte til
krem og bland med majones, graslauk og mynte.
- Rør
inn eplebitane og hasselnøtene, og vend inn sildebitane.
- Ha blandingen i eit
glas eller krukke og legg på lok.
- Silda bør trekke eit
døgn i kjøleskap før den etast.
Sild er
haldbar i kjøleskap i ca. 1 veke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar