Bagel er
eit amerikansk frukostbrød som er forma som ein ring. Holet i midten er eit mange
hundre år gamal design, og holet kan nyttast til å knyte saman fleire bagelar som
gjer det enklare for handel, transport og ei meir freistande utstilling. Bagel er
sprø utanpå og har saftige konsistens inni, dette fordi baksten er først kokt
og deretter steikt i bakaromnen. Bagel er også ofte toppa med smakfulle valmuefrø
eller sesamfrø.
Røyking
er ein fleire tusen år gamal metode for å auke haldbarheita på feit fisk, slik
som laks, sild og makrell. I Norge er laks den mest solgte røykte fisken, den
er fullstappa av sunt feitt og lukta vekker urmennesket i oss, samla rundt eit
bål. Røykt laks er ei typisk norsk matvare og ei populær gåve.
Bagel er
finbakst og i helga kan vi unne oss finare bakst som er knasande sprø med erkenorsk
røykalaks, kremost og salat. Det er enkelt å lage og perfekt til lunsj eller
turmat. God helg!
RØYKT LAKS: Bagel med røyka laks er smakfull helgelunsj eller turmat. Foto: Synøve Dreier, Norges sjømatråd. |
Ingrediensar (4 pers)
200 g røykt eller grava laks
8 ss naturell kremost
2 ss matfløyte
1 ts dijonsennep
1/3 ts salt
1/3 ts sukker
1 klype kajennepepar
2 dl kinakål
2 ss frisk persille
4 bagel
5 salatblad
Framgangsmåte
Skjer røykt laks i skiver. Rør
saman kremost, matfløyte, dijonsennep, salt og sukker, og smak til med
kajennepepar. Finsnitt kinakål og bland inn i sausen saman med hakka persille. Del
bagelen i to, og ha litt kålsalat og salatblad på ein av halvdelane. Legg røkt laks
over, dekk med den andre halvdelen av bagelen, og server.
Tips: I denne oppskrifta kan du
bruke gravlaks i staden for røykt laks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar