Oppkutta spekesild eller kryddersild blandast i ulike sausar, eddik eller løk og leggast på glas til jul. Å lage sildepålegg er for mange like viktig som å bake julekaker. På NRK sine nettsider lanserer dei sju sildeslaga slik: Sennepsild, Tomatsild, Stoltenbergs sildesalat, Sild med balsamico, Kryddersild lag-på-lag i porsjonsglas og Sildefjøl med egg, potetsalat, raudbetar og raudløk.
Å lage
ulike sildesalatar er både ein hyggeleg og nyttig aktivitet ein kan gjere saman
i adventstida og det blir fort julestemning på ein sildeverkstad. Resultata gir
både ei ypparleg anledning til å prøvesmake julepålegget med godt brød til, og
å lage nokre ekstra glas som kan vere julegåve.
Sildesalatar
kan ein også brukast til fleire høve som på tapasbordet, til forrett eller til
julefrukosten. Peparrot saman med sild gjer salaten spenstig og frisk, og husk at
«av sild blir du snild» - det kan lønne seg no i førjulstida!
SILD: Rømmesild med peparrot er godt julepålegg. Foto: Tove Lise Mossestad, Norges sjømatråd.
Ingrediensar (4 porsj)
500 g kryddersildfilet
3 dl seterrømme
15 cm peparrot
1 ss sennep
salt
Topping
1 grønt eple
4
reddikar
1 raudløk
Server
med:
Grovt knekkebrød,
grov brød eller rugbrød
Framgangsmåte
Del silda
opp i bitar. Riv peparrota på eit fint rivjern. Bland rømme, reven
peparot, sennep, eddik og salt. Bland inn sildebitane.
Topping
Kutt eplet og reddik i fine strimlar. Kutt raudløk i tynne
skiver, og bland saman med eple og reddik.
Topp retten med reddik, eple og løk-blandinga. Server med
godt brød til.
Tips: Smak på silda før du startar på retten. Er den
veldig salt, kan du legge silda i vatn i 2 timar. Dersom den er perfekt salta,
kan du berre skylle den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar