Ein wrap er ein matrett laga med eit mjukt flatt brød rulla rundt eit fyll. Dei vanlege flate brøda er kveitetortilla, lavash (usyrna brød) eller pita.
Wraps kan fylle innehalde med kaldt oppskore kjøt, kylling, fisk eller
reker, strimla salat, terningar av tomat, agurk, mango eller guacamole, bacon, ost og ein saus som rømme,
salsa, sursøt saus eller honningsennep på toppen. Ver kreativ!
Reker kan brukast til så mangt og i helgas oppskrift er det sursøte
reker «tulla inn» saman med salat i lune tortillawraps. Det er ikkje berre
enkelt, det smakar også digg!
REKER: Sursøte reker i lune wraps. Foto: Studio Dreyer+Hensley, Norges
sjømatråd. |
Ingrediensar (4 porsjonar)
400 g reker, utan skall
4 ss sursøt saus
8 tortillalefser
1 raudløk
1 raud chili
2 avokado
2 hjertesalat
1 mango
½ agurk
1 lime
salt og pepar
Framgangsmåte
Bland
sursøt saus med rekene og set til side. Varm tortillawraps etter anvisninga på
pakken. Finhakk raudløk og chili, skjer avokado i terningar og salat i strimlar.
Kutt opp
mango og agurk. Bland salatingrediensane saman, press over saft av lime, og
smak til med salt og pepar. Fordel salatblandinga og rekene over i lune tortillawraps.
Server reketaco med riven ost dryssa over om du ønsker.
Tips:
Du kan gjerne bruke fryste, ferdigpilla reker i denne oppskrifta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar