lørdag 1. september 2018

Grilla klippfisk med brokkolisalat og nypotet er perfekt sommarmat!


Klippfisk er velsmakande og virkelig nydelig på grillen, den er også enklare å få godt til på grillen enn anna fisk sidan den er fast i fiskekjøtet.

Når ein skal bruke klippfisk er det viktig å planlegge måltidet. Klippfisk er veldig salt så den må vatnast ut i minst eit døgn før bruk, og ein bør skifte vatn i alle fall to gongar. For å spare tid kan ein også få kjøpt ferdigutvatna klippfisk i butikken, denne er klar for varmebehandling med ein gong.

For perfekt grilling er det viktig å sørge for å ha ei varm sone og ei litt kaldere sone på grillen, slik at du får bytta mellom direkte og indirekte varme. Dei ferdig grilla fiskestykka skal penslast med marinade og bør ligge å kvile på den indirekte varmen før servering.

Grilla klippfisk saman med knasande sprø brokkolisalat med søte rosiner og nøtteaktige pinjerkjerner blanda i syrlig creme fraise gjer at du får mange gode smakar i munnen; salt, søtt og surt. Saman med nypoteter på grillspyd kjem smakslaukane til å fryde seg!


GRILLFAVORITT: Grilla klippfisk med brokkolisalat og nypotet er perfekt sommarmat! Foto: Norges Sjømatråd, Astrid Hals.


INGREDIENSAR

800 g utvatna klippfisk utan skinn

MARINADE
7-8  skiver raud chili
½ stk sitron
4 ss olivenolje
½  ss sesamolje

SALAT
1 stk brokkoli
1 stk raudlauk
2 dl rosiner
100 g rista pinjekjerner
3 dl creme fraise
1 ss honning
2 ss kvitvinseddik
salt og pepar

TILBEHØR
nypotet
grillspyd
olivenolje

FRAMGANGSMÅTE

Varm grillen. Legg klippfisk på grillen og grill den eine sida 3-4 minutt på sterk varme. Pensle sida som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutt, til det piplar veske fra sida og fileten startar å flake seg.

MARINADE
Finhakk chili, riv skalet og press safta av sitronen. Bland chili, sitronskal- og saft, olivenolje og sesamolje godt saman.

SALAT
Del brokkoli i små bukettar og finhakk raudlauk. Bland brokkoli, raudlauk, rista pinjekjerner og rosiner saman i en stor skål. Lag ein dressing av å blande saman creme fraise, honning og kvitvinseddik. Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepar.

TILBEHØR
Kok nypotet møre med skalet på i lettsalta vatn i 15-20 minutt. Tre dei på eit grillspyd og pensle med litt olivenolje. Grill potetspyda raskt på grillen slik at dei får ein liten grillsmak.

Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grillast.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar