Ferien er over og det er klart for skulestart.
Gode kvardagsrutiner skal etablerast og raske, enkle og sunne middagsrettar er
ettertrakta når kvardagen innhentar oss. Sjømatkonsumet blant barn og unge er
framleis for lågt og Helsedirektoratet sitt kosthaldsråd gjeld framleis, nemlig
å velje fisk til middag to til tre gongar per veke.
Ein fiskemiddag kan ein gjere meir spanande med
nytt tilbehør og mango er skikkelig godt som middagstilbehør. Mango er ei frukt
som stammar frå India og den har søt, tropisk aroma. Mango finn ein i alle
fruktdiskar i Norge i dag, og den spesielle kraftige mangosmaken i salaten gjer
måltidet til ein smaksfest. Visste du forresten at mango er ei av dei mest etne
fruktene i verda etter banan?
Laks er populært, lett tilgjengelig og mange likar
smaken. Feit fisk er dessutan vår beste kjelde til omega-3 feittsyrer og
vitamin D, og saman med mango som er full av C vitamin, er denne middagen ei
vitaminbombe i seg sjølv. God middag!
LAKS: Grilla laks med mangosalat er enkel,
rask og sunn middag! Foto: Norges Sjømatråd, Astrid Hals.
INGREDIENSAR
700 g laksefilet, utan skinn og bein
2 ss olivenolje
salt og pepar
MANGOSALAT
1 stk mango
1 potte frisk koriander
1 stk raud chili
4 ss olivenolje
½ stk lime
salt og pepar
FRAMGANGSMÅTE
Skjer laks i serveringsstykke og pensle dei med
olivenolje. Grill laksestykka i ca. 2 minutt på kvar side og krydre med salt og
pepar.
MANGOSALAT
Skjer mango i bitar. Plukk blada av
korianderplanta, og skjer chili i små bitar. Bland mango, korianderblad og chili
med olivenolje og limesaft. Smak til med salt og pepar.
Server grilla laks med ris og mangosalat ved sidan
av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar