Seibiff med lauk må vere ein av verdast beste
middagar, den har følgt meg heile livet og retten går aldri av moten i mi
matverd. Pappa hadde båt og var ivrig hobbyfiskar med både dorg og garn på
Ørstafjorden. Fisk var viktig matauk til ei stor familie på 60 og 70 talet.
Mamma styrte kjøkkenet heime og av fangsten laga
ho fiskekaker, fiskebollar, fiskegrateng, kokt-, lettsalta-, og steikt fisk. Eg
kan ikkje hugse at vi sa at vi ikkje likte fisk og spesielt når seibiff med
lauk sto på middagsbordet, då vart det fort tomt i panna.
Dagens oppskrift på denne herlige retten er litt
modernisert. For det første legg ein rett og slett legg fiskestykka ei lita
stund i saltlake før panering og steiking, dette gjer fiskestykka litt fastare.
Det andre er at retten består av heile fem ulike lauktypar, ei skikkelig
smaksbombe av lauksmakar. I dag fyller mamma 88 år, takk for alle den gode maten
og gratulerer med dagen!
SEIBIFF: Ein av verdens beste middagar, seibiff med lauk og
remulade. Foto: Norges Sjømatråd, Marianne Aaronsen.
I
800 g seifilet, utan skinn og bein
100 g salt
1 dl kveitemjøl
Smør
LAUKBLANDING
4 stk sylta sølvlauk
4 stk sjalottlauk
1 stk lauk
1 stk purrelauk
1
bunt graslauk
4
ss smør
1
ts sukker
½ sitron
salt
og pepar
REMULADE
2
dl majones
1
dl rømme
2
stk ansjosfilet
2
ts kapers
1 ss
sylteagurk
½ sjalottløk
1
ss frisk persille
salt
og pepar
sitronsaft
TILBEHØR
Potet
FRAMGANGSMÅTE
Skjer seien i
serveringsstykke. Rør saman kaldt vatn og salt, og la fiskestykkene ligge i
saltlaken i ca. 10 minutt. Ta fiskestykka opp og tørk dei godt med tørkepapir. Vend stykka i kveitemjøl, rist av overflødig mjøl og
brun dei i smør i ca. 2 minutt på kvar side.
LAUKBLANDING
Skjer
lauk, raudlauk, sjalottlauk, purre og graslauk i tynne skiver. La sølvlauken vere
heil. Brun all lauken i smør, tilsett sukker. Tilsett sitronsaft og skal frå
sitron og la det surre til det blir mjukt. Smak til med salt og pepar.
REMULADE
Finhakk
ansjosfilet, kapers, sylteagurk, sjalottlauk og persille. Rør saman ingrediensane
til remuladen og smak til med salt, pepar og nokre dråpar sitronsaft.
Server
seibiffen med lauk, remulade og kokte poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar