Valentinesdagen eller på norsk alle hjerters dag vert feira 14. februar.
I år var denne dagen midt i veka på ein kvardag, men til deg som vil feire romantikken
og kjærleiken litt forsinka no i helga kan du slå til med Skrei Valentine. Det
er norsk fersk torsk eller skrei på sitt beste med nydelig selleripurè og spenstig
salsa.
Frå januar til
april er det sesong for fersk skrei og den har den akkurat lagt bak seg meir
enn 1000 kilometer Barentshav for å treffe sin utkåra. Dette skjer på det same
staden der den sjølv blei klekt for minst fem år sidan, i havområda rundt
Lofoten og Vesterålen. Skrei blir omtala som Barentshavets ridder og Lofotens
casanova og millionar av skrei møtes til
elskov på djupet utanfor Nord-Norge kvar vinter. Middag for to med Skrei
Valentin er kan vere symbol på at kjærleik er best med djupne, truskap og uthald.
Salsa er det spanske ordet for saus og er ofte finhakka eller mosa
ingrediensar med frisk smak. Ein frisk og god salsa kan til og med få det til å
bruse i blodet, god middag!
Romantisk middag for to med Skrei
Valentine. Foto: Norges Sjømatråd/Petter Berg. |
Skrei
Valentine
400 g skreifilet, gjerne med skinn
1 ts salt
2 ts sitronsaft
2 ts sitronsaft
olje
smør
smør
Selleripuré
300 g sellerirot
2 ss smør
1 ½ dl kremfløyte
salt og peper
2 ss smør
1 ½ dl kremfløyte
salt og peper
Salsa
½ boks hermetiske tomatar, grovhakka
1 ss tomatpuré
1 stk sjalottløk
1 fedd kvitløk
1 stk chili, raud
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
1 stk sjalottløk
1 fedd kvitløk
1 stk chili, raud
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
½ ts spisskummen,
malt
½ ts koriander, malt
1 ss persille, frisk
salt
½ ts koriander, malt
1 ss persille, frisk
salt
Tilbehør
Bruk ”julemannhjerteforma” og trykk ut hjerter i loffskiver
og rist dei tilslutt.
Kjøp også ein lime til pynt.
Framgangsmåte
Skrell og skjær selleri i terningar. Surr dei i
smør utan at dei blir brune, ca. 3-4 minutt. Slå på så mykje kremfløyte at det står halvt oppå sellerien. Legg på
tett lok og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutt. Mos den og smak
til med salt og peper. Hald den
varm.
Mos hermetiske tomatar,
tomatpuré, sjalottløk, kvitløk og chili til ein jamn puré. Bruke gjerne
stavmiksar. Tilsett sitronsaft, olivenolje, spisskum og koriander. Gi salsaen eit
oppkok, legg på lok og la den surre i ca. 10 minutt. Smak til med salt og rør
inn persille like før servering.
Fisken
Skjer skreifilet gjerne med skinn på i serveringsstykke,
dryss på salt og drypp sitronsaft over.
Steik skreistykka i ei blanding av olje og smør i
ca. 2 minutt på kvar side, til dei er så vidt gjennomsteikte.
Server skrei på ei seng av selleripuré med salsa
og loffhjerter, pynt med ein limebåt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar