Påske betyr for dei fleste i Norge å vere
heime, nokre forlengar vinteren med å reise på fjellet eller hytta, medan andre
oppsøker våren ved sjøen. Felles for dei fleste at det er feriedagar der ein
kan nyte årstida og naturen, og ein kan samle familie og vener til gode
påskemåltid.
Påskeegga på frukostbordet treng godt
selskap, og egg og sild er som hand i hanske til påskefrukosten. Å lage ulike sildepålegg
av speke- eller kryddersildefiletar er noko av det raskast du kan lage på
kjøkkenet. I butikken får du kjøpt sildefiletar frå boks eller pakke som berre treng
eit rast skyl i mjølk eller vatn for å kvitte seg med saltet, så er dei klare
til bruk.
Sildepålegg kan sjølvsagt nyttast til
frukost, lunsj eller kvelds og smakar ekstra godt til rugbrød. Frisk og
knallgul karrisild får du ved å tilsette karri, vårlauk og eple slik som i
denne helga si oppskrift. Lag gjerne dobbel porsjon og gi vekk i gåve til ein
matglad venn. God sildepåske!
PÅSKE: Påskestemning med karrisild til påskefrukosten. Foto: Marianne
Aaronsen, Norges Sjømatråd.
Ingrediensar
2 glas kryddersild
4 vårlauk
1 eple
5-6 skiver sylteagurk
2 ss kapers
Karrisaus
150 g majones
3 ss crème fraîche
2 ss kvitvinseddik
1 ts sukker
2 ss karri
½ ts pepar
salt
Framgangsmåte
Skjer vårlauk i skiver, og eple og sylteagurk
i terningar. Slå laken av silda og bland silda med vårlauk, eple, sylteagurk og
kapers.
Karrisaus
Bland saman ingrediensane til karrisausen og smak til med karri,
salt og pepar. Bland karrisausen og sildeblandinga forsiktig saman. Ha blandinga
over i et glas eller krukke og legg på lok. Karrisild kan serverast nylaga. Silda
er haldbar i kjøleskapet i ca. 1 veke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar