mandag 14. november 2022

Fiskebollesupper er super mat for store og små!

 

Eg har jobba med Fiskesprell i mange år. Det er eit nasjonalt kosthaldsprogram der formålet er å legge til rette for at barn og unge og vaksne skal både like og å velje å ete meir fisk. Dette gjer ein ved å lage gode sjømatrettar saman, og ein kan sjå på det som ein del av folkehelsearbeidet i Norge.

Fiskesprell har eit rikt utval på gode oppskrifter som skal vere med på å skape sjømatglede og gjere at sjømat vert eit naturleg val i kvardagen, både i barnehagen, i mat og helse faget på skulen og heime.

Ein av mine favorittoppskrifter er fiskebollesuppe og blant «småkokkane» som har vore med på å lage og ete denne suppa, blir den raskt ein soleklar favoritt. Basen i suppa har ein mild karrismak med fint kutta fiskbollebitar oppi, toppa med sprø sukkererter. Både store og små vil digge denne!

FISKEBOLLAR: Fiskebollesupper er super mat for store og små! Foto: Studio Dreyer + Hensley.

   

Ingrediensar til 4 porsjonar

300 g fiskebollar

1 stk sjalottløk

2 stk gulrot

1 stk eple

3 ss smør

1 ts karri

2 ss kveitemjøl

1 dl matfløyte

fiskebollekraft

vatn

salt

 

Server med

10 stk sukkererter

 

Framgangsmåte

Skjer fiskebollar i mindre bitar. Finhakk sjalottløk, og skjer gulrot og eple i små terningar. Ha smør i ein kasserolle og fres sjalottløken blank. Tilsett karri og la det surre i 2-3 minutt. Drys over kveitemjøl og bland godt. Spe på med krafta til fiskebollane og vatn, og rør til du har ei jamn suppe. Ha i gulrot og la sukka koke i 2-3 minutt. Tilsett eplebitar, gi suppen eit oppkok, og ha i matfløyte og fiskebollar.

Smak til med salt og karri. Server suppa med strimla sukkererter dryssa over.

Tips: Til 4 porsjonar trenger du ca. 5-6 dl veske av fiskebollekraft og vatn.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar