mandag 15. januar 2018

Godt nytt år med laksetaco!

Fisk er ei fantastiske råvare som kan brukast til mykje. Å eksperimentere med nye måtar å lage og servere fisken på kan vere ei spennande utfordring og på kjøpet kan små endringar i kosthaldet vere med på å gi betre matvanar på nyåret.

Å ete sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra for kropp og velvære. Ofte kan små grep ha stor verdi for helsa, enten det handlar om å velje vatn framfor brus når ein er tørst, ta trappene i staden for heisa eller å bytte ut kjøtdeig med laks til tacoen.

Meksikansk taco har vorte ein del av vår matkultur. Taco er populært, smakfullt og favorittmaten til mange både barn, ungdom og vaksne. Helsepotensiale ligg i å bytte ut kjøtdeig som inneheld meitta feitt til laks med sunt fleirumetta feitt. Lykke til med små grep og gode matval på nyåret, små endringar kan gi deg betre helse!

LAKSETACO: Små grep stor forskjel med laksetaco. Norges Sjømatråd, Jim Hensley.


Ingrediensar til 4 porsjonar

500 g  laksefilet, utan skinn og bein
½  stk  lauk
2 ss  margarin
1 pk tacokrydder
1 dl  vatn
1 glass  tacosaus
8 stk  tacotubs

Tilbehør
½  stk  salat
½  stk  lauk
½  stk  paprika
2 stk  tomat
1 stk  agurk
1 dl  mais
100 g  riven kvitost
3 boks  lettrømme 
1 boks salsa tacosaus 

Framgangsmåte
  • Sett steikeovnen på 125 °C eller temperaturen som står på pakken med tacotubs.
  • Skjer laksen i terningar.
  • Reinsk og finhakk lauken.
  • Steik lakseterningane raskt i flytande margarin i ei varm steikepanne saman med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til sides.
  • Surr lauken blank saman med resten av tacokrydderet.
  • Tilsett vatn og tacosaus, og gi alt eit oppkok.
  • Legg laksen tilbake i steikepanna, legg på lok og la laksen bli varm.
  • Varm tacotubs i steikeovnen rett før servering, slik det står på pakken.

Tilbehør
  • Vask og rens issalat, lauk og paprika, og skjer dei tynne strimlar.
  • Vask og skjer agurk og tomat i bitar.
  • Legg salat, grønsaker og ost på fat eller i skåler til servering.

Fyll varme tacotubs med grønsaker, ost og laks, og server med rømme og salsa tacosaus.

Tips: Du kan variere ved å bruke tacoskjell eller tortillaslefser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar