onsdag 17. juni 2020

Det vert sommar med nypotet og grilla sei i folie!


Yr melder om strålande sommarvêr, så no er det berre å finne fram solkrem, shorts og grillen! Sommaren er for kort til å ete maten inne, så ta med maten ut og nyt den i skuggen av eit tre eller under ein parasoll seint om ettermiddagen når det er svalare.

Når det er varmt i veret smakar det ekstra godt med lett sommarmat, og fisk er ypparleg på grillen. Grillpakkar i aluminiumsfolie kan varierast i det uendelege og all slags fisk og grønsaker kan brukast. Det er nærmast umogleg å ikkje få eit saftig og godt resultat av «fisk i folie».

Sølvpakka sei, ein sølvball av sunnheit, denne retten er som ei gåve servert på sølvfat med smak av hav, urter og friske grønsaker. Server salat med god og smakfulle dressingen og steikte nypoteter ved sidan av, betre kan det ikkje bli!


SOMMAR: Det vert sommar med nypotet og grilla sei i folie! Foto: Synøve Dreyer, Norges Sjømatråd.



Ingrediensar

4 porsjonar
1 kg seifilet, utan skinn og bein
2 ts salt
500 g nypotet
1 ts korianderfrø
1 lime
1 raus chili,
1 stk sitrongras
2 ss frisk mynte
2 ss honning
2 ss frisk koriander
olje
aluminiumsfolie

Salat
2 stk salat
2 dl frisk bladpersille
1 raudlauk
1 agurk
2 eple

Dressing
50 g hasselnøter
3 ss honning
6 ss eplecidereddik
6 ss olivenolje
salt
grovmalt pepar
sesamolje

Framgangsmåte
Dryss salt på seifileten og la den kvile i ca. 10 minutt. Kok nypotet til dei er nesten møre, avkjøl og skjer dei i tjukke skiver. Legg seien på eit stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø. Riv skal og press saft av lime, finhakk chili, sitrongras og mynte. Bland skall og saft av lime med chili, sitrongras og mynte, og smør blandinga over seien. Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutt, under lok dersom grillen har det. Pensle potetene med litt olje og grill dei på begge sider. Opne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakka koriander over før servering.

Salat
Riv salat og grovhakk bladpersille. Finhakk raudlauk, og skjer agurk og eple i terningar.

Dressing
Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og olivenolje. Smak til dressingen med salt, pepar og litt sesamolje. Bland dressingen forsiktig inn i salaten.

Server grilla sei og potet med salaten ved sidan av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar