tirsdag 13. oktober 2020

Rask middag med uer i wok og risnudlar.

I butikken finn ein av og til uer eller raudfisk, og for ein hobbyfiskar dukkar den ofte opp i garnet. Uer er ein nydeleg djupvassfisk med karakteristisk raud farge, fiskekjøtet derimot er kvitt, smakfullt og delikat. Salta uer egnar seg best med kokte rotgrønsaker og kvit saus, medan fersk uer er god i wok med asiatiske smakar.

Wok er det kinesiske ordet for gryte og det er eigentleg ei tynn steikepanne med høge kantar der ein steiker eller wokkar maten på høg temperatur. Alle ingrediensane kuttast i små bitar, fordi wokkinga skal gå raskt. Opphavet til wokking kjem av at steikemetoden passar bra der ved er mangelvare.

Uer er ein spanande fisk som smakar utruleg godt og saman med risnudlar, ingefær, kvitlauk og raud curry pasta får denne woken asiatisk smak. Har du ikkje wokpanne kan du bruke ei vanleg steikepanne med litt kantar på, det går heilt fint. Lykke til!

UER: Rask middag med uer i wok og risnudlar. Foto: Marianne Aaronsen, Norges Sjømatråd.


Ingrediensar

600 g uerfilet, utan skinn og bein

3 vårlauk

1 fedd kvitlauk

2 cm frisk ingefær

2 ss olje

½ terning fiskebuljong

3 ss soyasaus

2 kvistar frisk koriander

150 g risnudlar

1 ts salt

2 ts raud curry paste

2,5 dl vatn


Framgangsmåte

Kok risnudlane etter bruksanvisninga på pakken. Skjer fisken i bitar, 3 cm store og dryss over salt. Vask og reinsk vårlauk, og skjer i bitar på 3 cm. Reinsk og finhakk kvitlauk. Vask, reinsk og riv ingefær. Varm olje i ei wokpanne og tilsett fisk, kvitlauk og ingefær. Surr fisken ca. 1 minutt på kvar side. Ha i curry paste, soyasaus, fiskebuljong og vatn. Kok opp. Tilsett deretter kokte nudlar og vårlauk, og la det småkoke et par minutt. Om du ønsker ekstra grønsaker kan dei finsnittast og steikast saman med fisken.

Server woken med friske korianderblad dryssa over.

Tips: Retten kan lagast i ei vanleg steikepanne med litt høg kant eller en gryte i staden for wokpanne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar