onsdag 21. april 2021

Gumle - wrap er raskt og god helgemat!

Panko er ei tradisjonell japansk panering laga av brød utan skorpe som gir eit sprøtt og luftig resultat. Alle kvite fiskar kan panerast slik og både torsk, sei og hyse er gode val.

Det er mange gode grunnar til å elske pankopanert fisk; den er crispy og sprøtt, laga av reine fiskefiletar, produsert i Norge og har lavt feittinnhald sidan dei steikast i steikomnen, og ein ekstra bonus er at dette tek berre 18 minutt ved 200 grader medan du lagar tilbehøyret.

Kva i allverden er gumle-wrap? Jau, det er rett og slett pankopansert pakka inn i tortillalefser saman med salat og vanleg tex-mex tilbehøyr, så på 1-2-3 har ein laga ein gumle-wrap! Japanarane sitt svar på panering som gir eit sprøtt resultat som elska av små, unge, vaksne, eldre, ja absolutt alle!

 

WRAP: Gumle - wrap er rask og god helgemat. Foto: Norges Sjømatråd, Marianne Aaronsen.

Ingrediensar

pankopanert fisk

tortillalefser/wraps

valfri salat

paprika i strimlar

avokado i bitar

salsa

lime

rømmedressing

bladpersille

 

Framgangsmåte

Steg 1 Førebuingar

Steik fisken i omnen på 200 grader i ca. 18 minutt, medan du ventar kutter du opp grønsakene. Legg grønsakene på wrappen, tilsett avokado, salsa og limesaft.

Steg 2 Snart ferdig

Legg den ferdigsteikte fisken på wrappen og ha på dressing. Her har vi nytta ei enkel og god rømmedressing. Dryss på salt, pepar og bladpersille.

Steg 3 Laks kan også brukes

Steik då laksen i ei steikepanne med nøytral olje i ca. 3 minutt på middels varme. Snu laksen og steik den i 1 minutt på den andre sida. La den kvile i minimum 2 minutt. Laksen kan også bakast i steikeomnen på 200 grader i 6-8 minutt.

Steg 4 Same framgangsmåte

Framgangsmåten er den same om du nyttar deg av laks i staden for pankopanert fisk, den vil falle i smak uansett kva du vel!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar