mandag 27. desember 2021

Godt nyttår med carpaccio av røykt laks!

Carpaccio er ein klassikar frå Italia, og har etterkvart blitt eit omgrep for matretter med tynne skiver av rått kjøt eller rå fisk.  Denne gode retten er nemleg oppkalla etter malaren Vittore Carpaccio og blei første gong servert på Harry’s Bar i Venezia.

Originaloppskrifta til carpaccio var tynne skiver av kalvefilet, men røyk laks er ein umerka variant av originalen.  Carpaccio passar godt som forrett eller som ein del av eit tapasbord eller koldtbordet for eksempel til nyttår. «Buon appetito» på italiensk og ønske om eit godt nytt år!

RØYKT LAKS: Røkt laks og avokado carpaccio. Foto: Aina Hole, Norges sjømatråd. 


Ingrediensar (4 porsj)

200 g røykt laks

2 lime

1 ss olivenolje

2 avokado

dill

pepar

 

Framgangsmåte

Skjer røykt laks i tynne skiver, legg dei flatt i ein djup tallerken. Bland olivenolje med safta av ein lime og smaksett med pepar. Slå blandinga over lakseskivene, dekk over med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i ca ein time.

I mellomtida deler du avokadoen i tynne skiver. Legg dei på eit fat og slå over limesaft fra 1 lime, for å unngå at avokadokjøtet skal bli mørkt. Fordel marinert røykt laks og skiva avokado på eit serveringsfat, eller i porsjonar på tallerkenar.

Pynt serveringa med eit lett dryss dill, og server retten avkjølt som forrett eller til aperitiff.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar