Visste du at vår eigen Karen Warholm har blitt ambassadør for Norges Sjømatråd og at pastasalat med reker ein av hans favorittar! For Karsten som spring fort over hekkane er sjømat ein naturleg del av kosthaldet og no er han med på å spreie entusiasme rundt sjømat.
Her kjem nokre praktiske tips til korleis du kan inkludere meir fisk og sjømat når du planlegg vekas middagar:
1) Spontanhandling gir ofte mindre smarte val, så planlegg
familien sin vekemeny.
2) Husk at fiskekaker, fiskepinnar, fiskebollar og fiskegrateng
også er fiskemiddagar.
3) Prøv nye rettar og smakar og som du likar, kanskje du
finn ein ny favoritt?
Bonusen med å ete meir fisk er at det
totale kosthaldet ditt blir sunnare, fordi fisk er ei god kjelde for mange
viktige næringsstoff som mellom anna sunt feitt, smart protein og jod. Prøv denne pastasalaten med reker, som blir ekstra
smakfull med din eigen tomatpesto!
REKER: Pastasalat
med reker er enkel og rask å lage! Foto:
Studio Dreyer+Hensley, Norges sjømatråd. |
Ingrediensar (4
porsj)
300 g reker utan skal
500 g pasta
2 dl ruccolasalat
12 stk cherrytomat
2 ss raudløk
Tomatpesto
2 fedd kvitløk
100 g soltørka tomat
2 ss pinjekjerner
2 ss parmesan
1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
Tomatpesto
Køyr saman alle ingrediensane til pestoen i ein foodprosessor eller med
stavmiksar til ein jamn mos.
Pastasalat
Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk raudløk og del cherrytomatane
i båtar.
Bland sammen
reker, pasta, raudløk, cherrytomat, ruccolasalat og tomatpesto, og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar