onsdag 21. september 2022

Pastasalat med reker er enkel og rask å lage!

Visste du at vår eigen Karen Warholm har blitt ambassadør for Norges Sjømatråd og at pastasalat med reker ein av hans favorittar! For Karsten som spring fort over hekkane er sjømat ein naturleg del av kosthaldet og no er han med på å spreie entusiasme rundt sjømat.

Her kjem nokre praktiske tips til korleis du kan inkludere meir fisk og sjømat når du planlegg vekas middagar:

1)      Spontanhandling gir ofte mindre smarte val, så planlegg familien sin vekemeny.

2)     Husk at fiskekaker, fiskepinnar, fiskebollar og fiskegrateng også er fiskemiddagar.

3)     Prøv nye rettar og smakar og som du likar, kanskje du finn ein ny favoritt?

 

Bonusen med å ete meir fisk er at det totale kosthaldet ditt blir sunnare, fordi fisk er ei god kjelde for mange viktige næringsstoff som mellom anna sunt feitt, smart protein og jod. Prøv denne pastasalaten med reker, som blir ekstra smakfull med din eigen tomatpesto!

REKER: Pastasalat med reker er enkel og rask å lage! Foto: Studio Dreyer+Hensley, Norges sjømatråd.


Ingrediensar (4 porsj)

300 g reker utan skal

500 g pasta

2 dl ruccolasalat

12 stk cherrytomat

2 ss raudløk

 

Tomatpesto

2 fedd kvitløk

100 g soltørka tomat

2 ss pinjekjerner

2 ss parmesan

1 dl olivenolje

 

Fremgangsmåte

Tomatpesto

Køyr saman alle ingrediensane til pestoen i ein foodprosessor eller med stavmiksar til ein jamn mos.

 

Pastasalat

Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk raudløk og del cherrytomatane i båtar.

Bland sammen reker, pasta, raudløk, cherrytomat, ruccolasalat og tomatpesto, og server.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar