fredag 19. august 2022

Asiatisk peparkrabbe med sriracha-saus

Peparkrabbe er eigentleg ein spesialitet frå Singapore og har du sansen for asiatiske smakar er dette noko for deg også. Krabbeklørne i denne retten er altså «spicy» med både srirscha-saus og pepar, og den er til og med veldig enkel å lage til.

Sriracha er sterk chilisaus frå Thailand som du kan bruke til det meste som pasta, sausar, supper og sjømat. Kokkar svergar til heimelaga srirscha- saus, så denne sausen han du lage sjølv, men du finn han også i butikken.

Eit tips kan vere å lage ekstra store porsjon av peparkrabbe og legge fram ein stor bunke med serviettar når den skal etast, for dette er både grisete og rågodt!

KRABBE: Foto: Asiatisk peparkrabbe med sriracha-saus. Hitra krabbe, Norges sjømatråd.

Ingrediensar (4 porsj)

4 kg krabbeklør

1,5 dl soyasaus

4 ss honning

4 ss black pepper sauce

40 heil svart pepar

8 båtar lime

2 limesaft

4 sjalottløk

6 vårløk

olje

 

Sriracha-saus

8 ss majones

2 ts sriracha

 

Fremgangsmåte

Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kjem til krabbekjøtet. Ha olje og løk i ei varm steikepanne. Tilsett soyasaus, honning og black pepper sauce. Varm til det tjuknar. Tilsett krabbe og limebåtar og vend inn i blandinga. La putre til krabben er varm. Rist svart pepar i panna og mal den i morter. Ha på, saman med vårløk, til slutt. Server med rista godt brød og Shriracha-saus.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar