mandag 2. januar 2023

Sunn og god torsk med dill og reker

Om det nye året skal møtast med magrare kost og sunnheit, ligg nøkkelen i kva ein vel å ete seg mett på. Kroppen å ha drivstoff sjølv om ein vil moderere seg i matvegen, og då er det smart å ha nokre gode basismatvarer tilgjengeleg på kjøkkenet.

Havregryn, grovt brød, magre mjølkeprodukt, cottage cheese, grønsaker, belgfrukt, nøtter, litt frukt, egg, kylling og sjølvsagt fisk er gode matvarer å lage regelmessige måltid av. Husk at det er lett å gå på ein smell og ete noko du slett ikkje hadde tenkt om du ikkje held deg til faste måltid.

Ein god tommelfingerregel er å ikkje ete seg stappmett, uansett kva måltidet består av. Helgas fiskerett er sunn og mager torsk med dill og reker. Dill er ein fantastisk urt til fisk og skaldyr med mild anissmak, denne smakar godt!

TORSK: Sunn og god torsk med dill og reker. Foto: Synøve Dreyer, Norges sjømatråd.

Ingrediensar til 4 porsjonar

600 g torskefilet

100 g reker utan skal

1 sjalottløk

½ purreløk

2 dl vatn

1 terning fiskebuljong

2 dl lettrømme

1 dl matfløyte

1 dl dill

salt og pepar

 

Server med

Potet eller potetmos

 

Framgangsmåte

Set steikeomnen på 200 °C. Skjer torskefilet i serveringsstykke og dryss med salt og pepar. Finhakk sjalottløk og skjer purre i tynne strimlar. Legg i torskestykka i ei smurt eldfast form, og dryss over sjalottløk og purre. Varm vatnet, løys opp fiskebuljong og bland det saman med lettrømme og matfløyte. Rør finhakka dill inn i sausen og slå den over fisken. Steik i steikeomnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutt. Dryss reker over retten når den kjem ut av steikeomnen.

Server med potet eller potetmos.

Tips: Kremfløyte og crème fraîche er meir varmestabile enn matfløyte og lettrømme, men tilfører også meir feitt til retten. Her kan du velgje sjølv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar