tirsdag 20. desember 2022

Nyttår med røykelakstartar med avokado og rosèpepar

Årets siste dag nærmar seg, og vi skal takke for det gamle og ønske det nye velkommen. Nyttårsaftan ofte ein lystig festdag der ein feirar med familien eller slår seg laus med vener, og mange stadar samlast ein for å sjå på fyrverkeri saman. Det kan vi også gjere for første gong i Ørsta i år, og det vert nok fint å sjå på!

Visste du at fyrverkeri var oppfunne i Kina, og at denne nyttårstradisjonen spreidde raskt til andre kulturar og samfunn. Kinesarane trudde fyrverkeri kunne skremme vekk vonde ånder og bringe hell og lykke til det nye året. Det var først på 1800- talet at ein kunne sjå fyrverkeri med fargar, fordi ein då kunne å nytte ulike metalliske salt for å variere på fargen på elden.

Laksetarar er også ein fin farge eksplosjon, som kan brukast som eit frisk innslag på nyttårstapasbordet. Laksetarar med avokado og rosèpepar er enkel å lage, og er også ypparleg å servere til forrett før sjølve nyttårsmiddagen! Godt nytt år til alle mine lesarar!


RØYKT LAKS: Nyttår med røykelakstartar med avokado og rosèpepar. Foto: Aina Hole. Norges sjømatråd

Ingrediensar (6 porsjonar)

200 g røykt laks

2 ss frisk dill

1 sitron

2 ts rosépepar

1 avokado

 

Framgangsmåte

Grovhakk laksen med ein kniv. Bland laksen med dill og knust rosépepar. Dekk til og set i kjøleskapet og lat det stå natta over. Neste dag skjer du avokadoen i terningar og dryss sitronsaft over. Bland forsiktig saman med laksen og server kjøleg, gjerne i små glas.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar