onsdag 8. februar 2023

Smak sesongens skrei med chorizopølse

Det er sesong for skrei! Skrei er den muskuløse torsken som vandrar frå Barentshavet og nedover norskekysten for å gyte. Omtrent 40 % av skreien gyt i Lofoten-området og fiskeriet i nord er i full gang. Skrei er vinterens mest dyrebare råvare og vi kan no meske oss med fersk skrei, lever og rogn.

Om du vil modernisere den tradisjonsrike skreimølja, kan du prøve helgas oppskrift der den milde og friske smaken av skrei, møter den sterke og spenstige smaken av chorizo. Chorizo er ei pølse med sterk smak som oftast laga av svinekjøt med forskjellig krydder, og den raude fargen kjem frå raudt paprikapulver.

Granatepla sine knasande, syrlege og svært aromatiske frø saman med sterk choritzopølse er spennande og godt tilbehøyr til sesongens ferske skrei. Berre prøv!

SKREI:  Smak sesongens skrei med chorizopølse. Foto: Roland Persson, Norges sjømatråd.


Ingrediensar (4 porsjonar)

800 g skreifilet med skinn

5 ss salt

1 l vatn

1 ss solsikkeolje

100 g chorizopølse

2 friske kruspersille

½ granateple

1 sitron

 

Potetmos

800 g poteter

2 dl mjølk

2 ss smør

salt og pepar

 

Fremgangsmåte

Sett steikeomnen på 200 °C. Skjer skreifileten i porsjonsstykke. Rør saltet ut i vatn og la skreien ligge i vatnet i 15 minutt. Ta skreistykka ut av vatnet og tørk dei med tørkepapir. Steik skreistykka med skinnsida ned i solsikkeolje i ei varm steikepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutt. Legg stykka over i ei smurt eldfast form med skinnsida opp og steik i steikeomnen til den er ferdig, ca. 3 minutt. Skjer chorizo i skiver og steik dei sprø i steikefeittet frå skreien. Skjer persille i strimlar, ta kjernane ut av granateple og riv skal av sitron. Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.

Potetmos

Skrell potet og skjer i skiver. Kok potetskivene møre, mos dei og rør inn mjølk og smør til passe konsistens. Smak til med salt og pepar.

Server skreien med granateple- og chorizoblandinga saman med potetmos

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar