fredag 31. mars 2023

Sennepssild er nydeleg påskepålegg

Å lage heimelaga sildepålegg er for mange ein familietradisjon. Godt sildepålegg til lange påskefrukostar med godt brød, varme rundstykke, kokt egg og nytrekt kaffi er for mange eit høgdepunkt som høyrer til høgtidene.

Klassisk sennepssild med dill på ei stykke rugbrød er rein påskeglede, samtidig er det å endeleg få tid til å ete frukost ilag med familien er samlande i påskedagane. Dette handlar om sosialt samvær, matglede og om å ta seg tid til å ta vare på tradisjonar.

Nokre feirar påska aleine, andre med familien eller venner, medan enkelte er på jobb. Uavhengig av kva ein finn på eller gjer i påskehøgtida kan vi alle kjenne på dei lengre og lysare dagane, dei gode slidrelydar frå takrenna når snøen smeltar og sprudlande fuglekvitter! Ha ei riktig god påske!

SILD: Sennepssild er nydeleg påskepålegg. Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen, Norges Sjømatråd

Ingrediensar

6 stk kryddersildfilet

½  stk gul løk

 

Sennepssaus

100 g majones

3 ss sennep

2 ss dijonsennep

3 ss frisk dill

1 ts 7% eddik

1 ts sukker

pepar

Fremgangsmåte

Smak på sildefiletane og legg dei i vatn eller mjølk eit par timar dersom dei er for salte. Skjer kryddersildfiletane i bitar og løk i tynne skiver. Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. Smak til med pepar, sukker og eddik. Legg sild og løk lagvis i eit glas eller krukke. Slå sennepssausen over og legg på lok. Silda bør trekke eit døgn i kjøleskap før den etast. Silda er haldbar i kjøleskapet i ca. 1 veke, det vil seie heile påska.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar