tirsdag 7. mars 2023

Krema tagliatelle med laks

Pasta kjem i uendeleg mange former og fasongar og er ein del av den klassiske italienske matkulturen. Visste du at pasta betyr deig? Pasta er vanlegvis laga av kveitemjøl, vatn og salt, men kan også tilsettast andre ingrediensar for å gi farge og smak, det som er mest vanlege er å tilsette egg.

Tagliatelle eller bandspagetti er lange og smale plastaband oftast laga av durumkveite med egg i. Når du skal koke pasta, ta alltid utgangspunkt i det som står på pakken. Legg alltid pasta i fosskokande vatn i eit stor kjelde med nok vatn og litt salt. Pasta utvidar seg under koking og den skal ikkje overkokast, men serverast med tyggemotstand eller  «al dente».

Som Norges sjømatråd seier: «Leiter du etter ein enkel middag med nydeleg laks og krema pasta? Sjå ikkje lenger! Med denne oppskrifta får du ein sunn, velsmakande middag på kort tid». Velbekomme!


LAKS: Krema tagliatelle med laks. Foto: Studio Dreyer + Hensley, Norges sjømatråd.

Ingrediensar (4 porsjonar)

400 g laksefilet

4 pors tagliatelle

2 sjalottløk

½ purreløk

150 g friske erter

2 dl kremfløyte

½ sitronzest

olje

salt og pepar

frisk basilikum

 

Framgangsmåte

Skjer laks i passande terningar. Kok pasta som anvist på pakken, tilsett ertene i dei siste minutta av koketida. Kutt sjalottløk i små bitar og purre i ringar. Surr løken blank i litt olje, og steik så laksen i panna nokre minutt, behald kjernen på fisken litt rå. Tilsett purre saman med sjalottløk og laks. Ta laksebitane ut av panna. Tilsett fløyte i panna, kok opp og la i ca. 2 minutt. Smak til sausen med salt og pepar og rive sitronskall. Sil av pastaen og vend inn fløytesausen. Dander laksebitane på toppen, og dryss over friske basilikumblad.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar