Grilla fisk smakar fantastisk godt, men mange syns det er vanskeleg dersom fisken blir tørr eller set seg fast i rista. Val av fisk på grillen betyr også noko for resultatet. Laks, aure og makrell er eksempel på fisk som endrar farge når dei er klare, så dersom du er fersk på grilling av fisk anbefalast disse.
Her
kjem sju enkle tips for å lykkast med fisk på grillen.
- Start med ein rein grill
- Pensle fisken med litt nøytral olje først
- Sørg for at grillen er supervarm når du startar
- Lær deg skilnaden på direkte og indirekte varme
- Klargjer alt før du startar å grille
- Bruk gjerne aluminiumsfolie dersom du ikkje ønsker å legge fisken rett på grillen
Makrell
er nydeleg sommarmat og perfekt på grillen! Makrell med frisk japansk-inspirert
teriyaki-saus oppå, råkostsalat og nypotet ved sidan av er perfekt å servere i
grillselskap!
MAKRELL: Grilla teriyaki-makrell er sommarsnadder. Foto: Morten Sjøvik, Norges sjømatråd |
Ingrediensar (4 porsj)
8 ss soyasaus
3 ss finhakka kvitløk
1 ss riven ingefær
3 ss eplecidereddik
3 ss brunt
sukker
2 ss sesamolje
1 lime
Pepar
Råkost
1 spisskål
2 gulrot
6 reddikar
limesaft
salt
frisk koriander
Framgangsmåte
Ha alle ingrediensane til sausen i eit høgt
glas eller eit litermål, køyr godt saman med stavmiksar slik at alt blandast
godt. Sausen slåast så over i ei gryte og kokast på medium varme til den tjuknar.
La den kjøle seg litt før bruk.
Hovudkål og gulrøter strimlast tynt og
blandast godt saman. Reddikar høvlast tynt og vendast inn saman med kål og
gulrøter. Rett før servering smakast grønsakene til med salt og limesaft.
Makrellfiletane tørkast godt på kjøkenpapir
og penslast med olje på skinnet, grillast så på varm grill med lok til
makrellen er nesten ferdig. Mot slutten penslast fisken med teryiakisausen.
Legg så på loket igjen. Etter rundt eitt minutt er fisken klar.
Legg opp fisken og slå over litt meir
saus, server med råkost og topp med korianderblad.
Tips:
Makrellen kan også steikast med litt olje
i ei panne på ein regnversdag. Filetane skal steikast på begge sidene til dei
blir gyllenbrune. Eit kjøkentips er å gi makrellen romtemperatur for å unngå at
den krøllar seg under steiking.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar