tirsdag 10. oktober 2023

Lutefisk Amor med aprikos- og chorizosmør

Det er ei tid for alt er det noko som heiter, for etter 7 år med heile 176 matspalter om fisk og sjømat i Møre Nytt og Vikebladet er det på tide å takke for oppdraget. Eg har meiska meg i gode oppskrifter frå Norges sjømatråd og fått formidla kvar einaste matspalte med stor glede!

Eg vil avslutte med noko av det beste eg får servert nemleg lutefisk. Tenk at lutefisken er ein rett som generasjon etter generasjon har satt på bordet i julehelga. I dag startar lutefiksesongen i allereie oktober, så det er altså lov til å tjuvstarte på lutefisken no.

Lutefisk Amor har ein nydeleg vri som det er lett å forelske seg i, for den er toppa med lekkert aprikos- og chorizosmør. Berre fargen er eit syn og her får du også smaken av søtt og salt saman. Lutefisk Amor er rett og slett himmelsk godt!

LUTEFISK: Lutefisk Amor med aprikos- og chorizosmør. Foto: Norges sjømatråd.

Ingrediensar ( 4porsj)

2 kg lutefisk

flaksalt

 

Ertepuré

400 g frosne erter

50 g smør

salt og pepar

 

Smørsaus

150 g chorizopølse

4 tørka aprikos

50 g smør

2 ss olivenolje

1 bunt grasløk


Tilbehøyr

8 poteter


Framgangsmåte

Del lutefisken i porsjonsstykke, berekne to gode bitar per person. Legg fiskestykka med skinnsida ned i ei langpanne eller eldfast form. Dryss over godt med knust flaksalt og la fisken ligge slik i 30 minutt.

Dekk forma med aluminiumsfolie. Klem godt rundt kantane slik at det er tett. Bak fisken ved 200 grader i ca. 30 min., avhengig av tjukkelsen på fiskestykka. La fiskestykka renne godt av seg før servering.

Ertepuré

Kok opp erter med litt vatn og ei klype salt. Slå av vatnet og køyr ertene saman med smør i ein hurtigmiksar til jamn puré. Ha pureen tilbake i kasserollen, smak til med salt og pepar og hald den varm.

Chorizo- og aprikossmør

Skjer chorizopølse og aprikos i små bitar. Fres pølsebitane i olivenolje, og la det syde slik at pølsa gir frå seg både smak og farge. Tilsett hakka aprikos og smør, la det syde videre i eit par minutt.  Tilsett hakka urter rett før servering. 

Server lutefisken rykande varm med grøn ertepure, chorizosmør og kokte poteter.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar