onsdag 5. desember 2018

Rosa sildesaltat er godt vinterpålegg


Frå eit historisk perspektiv har silda berga befolkninga gjennom generasjonar og særskilt gjennom magre år og krig. Silda er faktisk noko av det beste havet har å tilby av råvarer.

Sild er rik på næringsstoff og eit av dei viktigaste er umetta omega -3 feittsyrer. Feittsyrene hjelper oss med å oppretthald godt syn, bidreg til at hjernecellene jobbar lynraskt og til å oppretthalde hjartet sin normalfunksjon. Eg nemner at omega -3 finnast også i tran.

Sild er ein av våre viktigaste matfiskar og den har mange bruksområder. Hugs at ein ikkje treng å berre fokusere på umetta feittsyreinnhaldet til middag, sild kan ein med fordel spreie utover dagens måltid som pålegg.

Rosa sildesalat smakar godt, er saftig og har litt kraftig smak. Ta med eit glas sildesalat til sunn jobblunsj oppå grovskiver, eller etter ein kald kveldstur smakar det ekstra godt med sildesalat oppå rugbrød og ein varm kopp kakao til kveldsmat. Av sild blir du også snild!


SILD: Rosa sildesalat er godt vinterpålegg. Foto: Norges Sjømatråd, Marianne Aaronsen.


INGREDIENSAR:

10 stk kryddersildfilet
2 stk potet
1 stk eple
6 skiver sylta rødbete
10 skiver sylteagurk
1 stk lauk
200 g lettmajones
2 dl lettrømme
eplecidereddik
sukker

TILBEHØR
Grov brød, rugbrød

FRAMGANGSMÅTE

Smak på sildefiletane og legg dei i vatn eller mjølk eit par timar dersom dei er for salte. Skrell og kok potet. Tørk sildefiletane og skjer dei i terningar. Skjer potet, eple og rødbete i terningar, og finhakk sylteagurk og lauk. Rør saman lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske. Vend inn dei øvrige ingrediensane forsiktig.

Sildesalaten er klar til servering, og er haldbar i kjøleskapet i ca. 1 veke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar