fredag 30. august 2019

Poke Bowl er den nye sushien


Poke bowl er kjent som surfarane sin sushi og er sunn gatemat frå Hawaii. Likar du sushi vert poke bowl raskt ein ny favoritt, ingrediensane er ganske like og kan varierast i det uendelege med ris, grønsaker og marinert sjømat.

Poke er det hawaiiske verbet for å skjere eller kutte og til forskjell til sushi ligg risen i botnen av bollen og grønsaker og sjømat ligg oppkutta kvar for seg på toppen. Å lage poke bowl går raskt og det tek 15 minutt å lage denne retten.

Retten passar godt som lunsj, rask middag eller til kveldssnacks. Pokebowl smakar ekstra godt på varme sommardagar og er også godt no når det går mot haust. På Instagram kan du søke på #pokebowl #pokè #pokelovers og nyte dei fine bilda av retten frå mange ulike land!


POKE BOWL: Poke Bowl er den nye sushien. Foto: Synøve Dreyer, Norges sjømatråd. 



Ingrediensar (4 pers)

500 g laksefilet, utan skinn og bein
4 pors fullkornris
2 mango
2 avokado
5 vårlauk
4 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss svarte sesamfrø
1 ts sriracha chilisaus

Tilbehøyr
Soyasaus

Framgangsmåte
Skjer laks i terningar. Kok fullkornsris etter anvisninga på pakken. Skjer mango og avokado i terningar, og vårlauk i ringar. Bland saman soyasays, sesamolje, sesamfrø og sriracha chilisaus, og vend inn lakseterningane. Ha ris i bollane og topp med mango, avokado og laks. Server gjerne med soyasaus ved sidan av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar